Atenție la arici în timpul grădinăritului primăvara!

Aricii răsăriteni, o specie protejată, preferă să își petreacă zilele în frunziș și în zonele cu iarbă, așa că fii cu ochii în patru atunci când îți amenajezi grădina și spațiile publice primăvara.

Foto: Shutterstock


Ariciul răsăritean, specie nocturnă protejată, preferă să hiberneze și apoi să se adăpostească în litiera de frunze și în gazonul din grădini și parcuri. Femelele nasc, de asemenea, în astfel de locuri, de aceea lucrările de întreținere neglijente pot ucide cu ușurință familii întregi.

Foto: Shutterstock

Când lucrezi cu grămezi de frunze sau iarbă, întoarce-le de sus în jos, mai întâi cu mânerul unei furci și apoi manual cu o mănușă, pentru a verifica dacă există arici sau alte animale care trebuie protejate. Acest lucru este recomandat în special în timpul sezonului mai - iunie, când adăposturile pot fi ocupate de pui orbi și neajutorați timp de câteva săptămâni. De asemenea, este interzis să dai foc la astfel de grămezi, mai ales pentru că nici aricii adulți nu pot scăpa de flăcări.

Foto: Pixabay

Dacă descoperi un cuib de arici, nu aduna puii, ci împachetează ramurile și frunzele înapoi peste cuib și așteaptă cel puțin patru - cinci săptămâni până când puii sunt suficient de puternici pentru a-și urma mama la vânătoare noaptea.

Dacă e posibil, este important să le asiguri o ascunzătoare alternativă în apropiere

Dacă nu se poate evita îndepărtarea frunzișului și a gazonului, merită să fie procurate adăposturi artificiale pentru arici, care pot fi folosite pentru a reloca animalul adult care se odihnește singur, precum și femela cu puii săi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET