Locații idilice din Grecia pentru o vacanță ca în filme

Poți să fredonezi deja hiturile din „Mamma Mia” în timp ce îți planifici călătoria.

Foto: Shutterstock


Aproape toată lumea a văzut măcar o dată musicalul din 2008, care a fermecat cu melodiile compuse de ABBA și interpretările lui Meryl Streep și Pierce Brosnan, precum și cu locațiile din Grecia. Câteva părți din film au fost filmate în Skopelos, dar mai există câteva insule grecești la fel de frumoase, care au și ele un aer de „Mamma Mia!”

​Sifnos

Foto: Shutterstock

Combinația perfectă de lux discret, gastronomie unică și plaje neatinse, această insulă este renumită și pentru ceramica sa. Tavernele tradiționale grecești servesc specialități regionale, cum ar fi capere fierte la abur sau crochete de năut în vase de lut fabricate local. Iar dacă optezi pentru unul dintre restaurantele moderne, în spiritul opulenței din "Mamma Mia", poți încerca și tempura de homar sau calamari mici serviți cu spaghete. Sifnos este o alegere excelentă și pentru drumeții. Unul dintre cele mai populare trasee de drumeție este Sifnos Trail, de 100 de kilometri, care îl poartă pe vizitatorul înrăit de-a lungul sanctuarelor antice, al micilor capele și al satelor liniștite.

Hydra

Foto: Shutterstock

Întreaga insulă este considerată monument protejat, fiind o zonă fără mașini. Locul a inspirat artiști timp de aproape un secol, de exemplu, celebrul Leonard Cohen s-a stabilit pe Hydra în anii 1960. Astăzi insula găzduiește o comunitate artistică interesantă, iar agitația culturală compensează lipsa plajelor amenajate. Lipsa mașinilor poate fi compensată de măgarii cu care poți călători. Deși exploatarea forestieră și mai multe incendii au afectat vegetația insulei în anii anteriori, arborii de măslin și eucaliptul au crescut din nou în multe locuri.

Milos

Foto: Shutterstock

O insulă vulcanică considerată mult timp una dintre cele mai puțin cunoscute destinații grecești, a cărei frumusețe este bine păstrată de localnici: cele peste șaptezeci de plaje din Milos formează, fără îndoială, una dintre cele mai neatinse și mai variate coaste din întregul arhipelag grec. Datorită originilor sale vulcanice, insula oferă peșteri subacvatice, formațiuni stâncoase unice și peisaje colinare, în special pentru cei interesați de frumusețea naturală. Una dintre cele mai faimoase statui ale lui Venus din Europa a fost găsită aici în 1820 și este acum expusă la Muzeul Luvru din Paris. Afrodita din Milo (Venus în mitologia romană - numele sub care a devenit cunoscută statuia) era zeița iubirii și a frumuseții, de aceea Milos este cunoscută și sub numele de insula iubirii.

Santorini

Foto: Shutterstock

Una dintre cele mai căutate destinații din toată Grecia, această insulă a devenit simbolul stilului de viață specific grecesc. Santorini își datorează minunile naturale uimitoare, precum și regiunea sa viticolă excepțională, unei erupții vulcanice de acum 3.500 de ani. În timpul vacanței pe insulă, te poți atât cufunda în viața de noapte vibrantă, dar și să te retragi pe plajele liniștite din zonele mai izolate. În partea de est, urcă la la situl antic Archaia Thera, la o altitudine de peste 350 de metri, care păstrează, printre altele, rămășițele sanctuarului dedicat lui Apollo Pythios.

Folegandros

Foto: Shutterstock

O insulă cu o frumusețe naturală sălbatică, Folegandros este situată între Paros și Santorini. Deși este găsită în apropiere de insulele populare ale Cicladelor, Folegandros rămâne departe de turismul de masă și păstrează un caracter autentic. Nu există plaje cu nisip, șezlonguri și umbrele aliniate, ci doar golfulețe curate, cu pietriș și câteva sate mici de pescari. Cu doar 700 de locuitori, Folegandros este renumită pentru cultura tradițională a cafelei. Satul fortificat Chora, centrul insulei, aproape că te duce înapoi în Evul Mediu. Construit pe marginea unei râpe, doar o cărare sinuoasă urcă din sat până la singuraticul templu Panagia din vârful stâncii. Satul Áno Meriá are un muzeu de artă populară și patru trasee de drumeție.

AMI MÉG ÉRDEKELHET