Iată un remediu surprinzător, dar eficient, pentru ca hainele tale să nu mai miroasă a fum

Focurile de tabără implică întotdeauna fum, iar mirosul poate fi preluat, din păcate, destul de ușor de haine.

Foc de tabără
Foto: Shutterstock

Pe măsură ce vremea se răcește, avem nevoie de căldură pentru activitățile în aer liber, însă drumeții experimentați pot aprinde un foc de tabără în câteva minute. Dar acesta este momentul în care mirosul de fum începe să devină puternic și să se îmbibe în haine. Există totuși o modalitate de a preveni ca totul să fie acoperit de miros. Tot ce ai nevoie este o sticlă de vodcă.


Foto: Unsplash

Potrivit drinksbusiness, vodca oferă o modalitate utilă de a împiedica fumul să pătrundă în țesături. Deși mirosul caracteristic al vodcii este puternic, acesta dispare atunci când haina se usucă. Așadar, data viitoare când știi că va fi și foc de tabără, ia cu tine vodcă, apă și un flacon cu pulverizator. Înainte de a aprinde focul, umple o treime din flaconul cu vodcă, iar celelalte două treimi cu apă.

Apoi, nu ai altceva de făcut, decât să-ți pulverizezi hainele și gențile pentru a elibera "magia".

Vodca este, în principiu, un dezinfectant și un deodorant, iar moleculele sale lichide pot "capta" și dizolva particulele de fum. Metoda poate fi folosită și de fumători în casă sau în mașină, deoarece vodca este eficientă pe toate tipurile de țesături. Bineînțeles, cu cât conținutul de alcool al soluției este mai mare, cu atât funcționează mai bine, băuturile alcoolice de peste 60 de procente fiind cele mai eficiente. Cu toate acestea, metoda nu este recomandată pentru articolele acoperite cu coloranți naturali, caz în care vodca poate înălbi sau decolora obiectele.

AMI MÉG ÉRDEKELHET