Hamad, cel mai bun aeroport din lume

Aeroportul Internațional Hamad din Doha a fost desemnat cel mai bun aeroport din lume la Premiile Anuale Skytrax World Airport – învingând Singapore Changi, care a câștigat premiul în ultimii opt ani consecutivi.

Aeroportul din capitala statului Qatar a fost deschis în 2014 și de atunci a crescut în clasamentul global al aeroporturilor.

Anul trecut, compania de consultanță aeriană și aeroportuară Skytrax, cea care acordă premiile, a numit Hamad cel de-al treilea cel mai bun aeroport din lume, iar modul în care au gestionat pandemia COVID-19 a contribuit la obținerea primului loc în acest an. Aeroportul se pregătește, de asemenea, pentru un aflux de pasageri, deoarece anul viitor Qatar va găzdui Cupa Mondială de Fotbal. Astfel, capacitatea anuală va fi crescută la 53 de milioane de pasageri și va fi adăugată o clădire nouă, de 110.000 de metri pătrați, cu decorațiuni tropicale și o cascadă de aproape 900 de metri înălțime. Pe locul doi, Skytrax a desemnat Aeroportul Haneda din Tokyo, iar Singapore Changi a ieșit pe locul trei. Cel mai bun aeroport european, cel din München, se află pe locul 6 al clasamentului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET