Jövőre indul világkörüli útra egy új Harry Potter-tárlat

2022-ben mutatkozik be a Harry Potter-univerzum rajongóinak szóló kiállítás.



Foto: Kengo Kuma & Associates

A Harry Potter: a kiállítás egy olyan magával ragadó élmény terve, amely méltóképpen ünnepelné meg a Harry Potter filmek és könyvek legismertebb pillanatait. A világ számos régiójában megfordul majd, beleértve Európát, Észak- és Latin-Amerikát, az ázsiai-csendes-óceáni térséget, a Közel-Keletet és Afrikát is.

A közel 2000 négyzetméteres kiállítás kifejezetten a filmekben szereplő kedvenc karakterek, díszletek és vadállatok varázslatos világát kelti életre. A látogatók a Harry Potter-filmek, valamint a Legendás állatok és megfigyelésük hiteles kellékeit és eredeti jelmezeit is láthatják majd.

A kiállítás összekapcsolja a boszorkányvilág mágikus birodalmának minden aspektusát, amelybe beletartozik a világszerte több mint félmilliárd példányban eladott hét regény, a nyolc Harry Potterről szóló film, a Tony- és Olivier-díjakkal elismert, Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab, valamint a Legendás állatok sorozat eddig elkészült első két filmje. A kiállítás bemutatkozó helyszínét a következő hónapokban jelentik majd be.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy ránk bízták az ikonikus Harry Potter márkát, és örömmel fejlesztjük és osztjuk meg a boszorkányvilág varázsát ünneplő kiállítási élményt" – mondta Tom Zaller, az Imagine Exhibitions vezérigazgatója.

AMI MÉG ÉRDEKELHET