Texasból érkezett a világ legerősebb off-road kempingjárműve

A Hennessey Mammoth 1000 TRX Overland Edition több mint ezer lóerős!

Fotó: Hennessey

A texasi Hennessey tuningcég világhírűvé vált azzal, hogy gyakorlatilag bármilyen neves amerikai autótípusnak elkészíti a valószínűtlenül erős változatát. A Hennessey Mammoth 1000 TRX Overland Edition egy átalakított RAM 1500 TRX pick-up, amely egyben a világ legerősebb off-road kempingjárműve

.

Fotó: Hennessey

A Dodge almárkájának számító RAM csakis terepjárókat és kishaszonjárműveket készít, gyártó csúcsmodellje az 1500 TRX pick-up. Az amerikai Hennessey mérnökei három területen is alapos átalakítást végeztek a standard kivitelben is bivalyerős és meggyőző terepjáróképességekkel rendelkező járművön.

Egyrészt kapott egy moduláris, könnyen ki- és beszerelhető kempingkészletet, amely a pick-up platóját foglalja el.

A lehajtható létrán elérhető tetősátor egy speciális állványon kapott helyet. Az alatta található készlethez számos kempingeszköz és -szerszám tartozik, valamint víztartály és kiegészítő üzemanyagtartály is. A tuningcég emellett a hasmagasság emelésével, 37 colos terepgumikkal és különböző védőelemekkel a négykerekű off-road képességein is javított.

Fotó: Hennessey

Mindez nem igazán tér el más átalakítóműhelyek hasonló szolgáltatásaitól, ám ami igazán különlegessé teszi a Hennessey Mammoth 1000 TRX Overland Edition névre keresztelt monstrumot, az a motorháztető alatt található. Az 1,97 méter magas kemping-terepjáró mozgatásáról ugyanis egy teljesen átalakított 6,2 literes, V8-as motor gondoskodik. A motorvezérlő elektronika átprogramozásával, a kompresszor továbbfejlesztésével, valamint további módosításokkal a motor legnagyobb teljesítménye 1012 lóerőre nőtt.

Az összkerékhajtású behemót versenyre kell bármilyen sportkocsival, hiszen álló helyzetből 3,4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra!
AMI MÉG ÉRDEKELHET