Ezekért a filmekért jött el Hollywood a Balatonhoz

Bruce Willis és Jennifer Lawrence is megfordult már a magyar tengernél.


Számos amerikai filmet és sorozatot forgattak már Magyarországon, és nem csupán Budapest építészeti adottságait, hanem – többek között – a Balaton festői tájait is felhasználták néhány produkcióhoz.

​A KÉM (2015)

www.youtube.com

A kém (Spy) - Szinkronos előzetes #1 (16)

Melissa McCarthy és Jason Statham a főszereplői ennek a főként Budapesten játszódó vígjátéknak, amelyben a CIA-elemző Susan kémkedni kénytelen Sergio de Luca bűnöző után. A történet csúcspontja viszont Tihany környékén játszódik, és az ikonikus helikopteres jelenetet – amelyben 50 Cent is feltűnik néhány pillanatra – is a Balaton fölött vették fel.

DIE HARD – DRÁGÁBB, MINT AZ ÉLETED (2013)

www.youtube.com

Die Hard - Drágább, mint az életed - 1. szinkronos előzetes (16)

Budapest testesítette meg Moszkvát Bruce Willis legendás filmsorozatának ötödik részében, de a Balaton környékén is forgatott a stáb. A lövöldözésekkel teli jeleneteket a Veszprém mellett fekvő hajmáskéri katonai kiképzőközpontban vették fel, és nem csak a honvédség MI-24-es harci helikoptere szerepelt a filmben, hanem olyan ismert magyar színészek, mint Gangsta Zolee és Kamarás Iván.

HOLDLOVAG (2022)

www.youtube.com

HOLDLOVAG - magyar feliratos előzetes #1

A Disney+ sorozatában egy disszociációs zavarral küzdő amerikai tengerészgyalogost egy ókori egyiptomi holdisten erejével ruháznak fel. Budapest ezúttal London bőrébe bújik, a harmadik részben pedig megjelenik a Balaton északi részén található nádasdladányi Nádasdy-kastély is.

SZÁRNYAS FEJVADÁSZ 2049 (2017)

www.youtube.com

Szárnyas fejvadász 2049 magyar szinkronos előzetes

A Philip K. Dick regényére épülő első film még 1982-ben jelent meg, és szinte azonnal a sci-fi műfaj egyik klasszikusa lett. A következőre azonban 35 kellett várniuk a rajongóknak, viszont cserébe kaptunk egy nagyon különleges magyarországi helyszínt: az inotai hőerőmű elhagyatott épületegyüttesét Várpalota szomszédságában, alig 19 kilométerre a Balaton északi partjától.

​VÖRÖS VERÉB (2018)

www.youtube.com

Vörös veréb (18) - hivatalos szinkronizált előzetes #2

Szintén Magyarországon vették fel a Vörös Veréb thriller jeleneteinek jelentős részét, amelyben Jennifer Lawrence egy olyan orosz ügynököt játszik, aki ellenségeinek elcsábításával jár túl az eszükön. Ezt teszi a Balatonhoz nyugati oldalán fekvő dégi Festetics-kastélyban is, de a stáb forgatott Almásfűzitőn és a dunaújvárosi uszodában is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET