Csillagok Békéje – ezen a közeli szigeten látható a legtöbb égitest az égen!

A horvát szigetet egyelőre még elkerüli a tömegturizmus.

Fotó: Shutterstock


Horvátország mindig is az egyik legnépszerűbb európai turistacélpont volt, hiszen egyformán gazdag természeti és történelmi látványosságokban. Az adriai szigetvilág különösen kedvelt nyaralási helyszín, ám a felkapott helyek mellett vannak még rejtett kincsei. Ilyen például a „Csillagok szigete” néven is emlegetett, az alig 792 lakosú Lastovo, ahol naplemente után a csodálatos égbolt látványa kápráztat el.

Fotó: Shutterstock

A adriai szigetvilág déli végénél, Split és Dubrovnik partjai előtt fekvő, mintegy 47 négyzetkilométeres Lastovo az egyik legerdősebb horvát sziget, területének több mint 70 százalékát fák borítják. Így aztán leginkább kirándulásra, erdei túrázásra alkalmas. A turistautak és a térség kultúráját bemutató tanösvények ártereken, fenyveseken, olajfaligeteken, levendulamezőkön és gyógynövényekben gazdag földeken halad a Lastovo-kastély vagy a Mihajla kilátópont felé.

Fotó: Getty Images

A barlangászok a sziget keleti oldalán fekvő Raca-barlang sziklái között találhatják meg számításukat, míg a történelem-rajongók másik irányba induljanak: a nyugati és déli oldal tele van jugoszláv katonai épületek romjaival: lőszerraktártól és bunkerektől kezdve egészen egy volt rakétabázisig.

Fotó: Shutterstock

A vízi programok kedvelőinek a kristálytiszta vizű Mihajla strand és a Lastovo városától északnyugatra fekvő Ankora búvárközpontot ajánlják a horvát útikalauzok. Naplemente után pedig Cape Struga világítótorony és az Uvala Hrvaska kilátópont a legideálisabb hely a káprázatos csillagos ég megcsodálására.

AMI MÉG ÉRDEKELHET