Bécs éjszaka – királyi szórakozás a császárvárosban!

Tippek, tanácsok, programok egy hosszú hétvégére – a múzeumok, a kávéházak, a parkok és a paloták után...

Fotó: Pixabay

Bécs ígéretes változáson ment keresztül az elmúlt két évtizedben. Rengeteg hangulatos bár, jazzklub, diszkó nyitotta meg kapuit, ráadásul Ausztria fővárosa napnyugta után is biztonságos..

Fotó: Shutterstock

A Stephansplatz egy nyári éjjelen

A helyiek jól emlékeznek még arra, hogy az 1990-es években mindenki Prágába, vagy a tehetősebbek Berlinbe utazott, ha menő helyeken akart szórakozni, most pedig rengeteg berlini érkezik a bécsi éjszakai életet kimaxolni, sőt a világ minden részéről turisták ezrei akarják magukba szívni a bécsi buliélet energiáját. A bécsiek úgy tartják, náluk is van akkora utcai élet, mint Nápolyban vagy Dubrovnikban.

Fotó: Altstadt Vienna

Altstadt Vienna butikhotel

Érdemes a kora estét egy finom vacsorával kezdeni, amihez tökéletes helyszínt nyújt a 20. kerületben (bizony, már ebben a korábban nem túl népszerű negyedben is egyre jobb helyek vannak) találhatóMraz & Sohn étterem, ami két Michelin-csillaggal is büszkélkedhet. A15 fogásos kóstolómenüért 155 eurót kell fizetni, de akár többen is eloszthatjuk a finomságokat – miért ne?

Hasonlóan fényűző élményben lehet részünk, ha az Altstadt Vienna szállodában veszünk ki szobát – ha már lúd, legyen kövér alapon. Mind a 62 szobája különböző dizájnnal rendelkezik, köztük a bécsi divattervező, Lena Hoschek által berendezett helyiséggel is.

Fotó: Hotel Bristol

Hotel Bristol

Legalább ennyire előkelő az 1892 óta működő Hotel Bristol, ahol a bécsi múlt találkozik a modern kényelemmel. Elegáns, art déco szobái és lakosztályai közvetlenül a Bécsi Állami Operaházra néznek, tagadhatatlanul a legszebb éjszakai kilátást nyújtva. Nemcsak a hotel szobái lenyűgözőek, hanem az egykori vendégek listája is: itt szállt meg Szergej Rahmanyinov, Kim Novak, Ernest Shackleton, sőt Iggy Pop is.

Fotó: Shutterstock

Museumsquartier

A Museumsquartier tökéletes helyszín, ha perfomance táncelőadásokat néznénk, vagy menő zenekarok koncertjein engednénk el magunkat. A kulturális kínálat hatalmas: a kortárs múzeumoktól az építészeti stúdiókon át a színházakon át a tiki bárig – ahová csak úgy beugorhatunk egy hawaii drinkre – minden megtalálható. Ez a hely lett az intellektuális élet egyik központja, a bécsi hipszterek nagy kedvence, akik bármelyik hétköznap olyan nyugalommal és hosszasan nyújtóznak el a díványokon, mintha már szombat lenne.

Három szórakozóhely a bécsi éjszakában

Elektro Gönner

Ez most Bécs legjobb éjszakai klubja, ezen felül videóinstallációknak és művészeti kiállításoknak is otthont ad. Hogyan írhatnánk körül egy mondatban az Elektro Gönnert? Szuper italok, kiváló elektronikus zenével. Hangulatunktól függően válthatunk helyszínt a tánctér, az udvar és a bár között, és nem kell ahhoz feltétlenül hétvége, hogy fergeteges buliba csöppenjünk.

Cím: Mariahilfer Straße 101., 1060

Nyitvatartás: 19:00-2:00 (hétvégén 4:00-ig)

Opera Club

A kevésbé őrült hangulatra vágyókat várja az Opera Club, ahol egy kis bárban, táncparketten, valamint egy tágas társalgóban bulizhatunk. Kortyolgassunk el egy pohár gin tonicot, miközben a fülledt hangulat biztosan magával ragad.

Helyszín: Mahlerstraße 11., 1010

Nyitvatartás: 22:00 – 6:00

Celeste

Átalakítása óta ez a koncerthelyszín-borbár-jazzklub a legjobb bécsi klubok listájának élére kúszott. Kiváló ételek, borok, hatalmas művészeti galéria és jazz zene: ezek a hívószavai ennek a szórakozóhelynek. Készüljünk fel egy különleges és egyedi élményre, ahonnan nem akaródzik majd hazamenni.

Helyszín: Hamburgerstraße 18., 1050

Nyitvatartás: 16:00 és 2:00 óra között (csütörtöktől szombatig reggel 6 óráig)

AMI MÉG ÉRDEKELHET