Hotel în stâncă – dezvoltări ecoturistice de anvergură în deșertul din Arabia Saudită

The Red Sea Development Company a dezvăluit planurile pentru o stațiune montană numită Desert Rock.

Proiectat de Oppenheim Architecture, Desert Rock face parte dintr-o dezvoltare ecoturistică ambițioasă și fără precedent din Arabia Saudită, situată pe 28.500 de km2 de insule, plaje, deșert, munți și zone vulcanice.

Ilustrație: The Red Sea Development Company

Oaspeții vor intra în noua stațiune a companiei TRSDC (dezvoltatorul din spatele proiectului The Red Sea) printr-o vale ascunsă amplasată între munți. Acolo ei vor găsi 48 de vile și 12 camere de hotel în interiorul muntelui, cu arhitectură complet integrată în stâncă – un tribut adus filosofiei Oppenheim Architecture „construit cu pământ, nu pe pământ". Clădirile care dispar în peisajul tectonic vin ca interpretări moderne ale civilizației antice a nabateenilor, care au trăit cândva în regiune. Spațiile interioare și exterioare sunt situate în interiorul fisurilor și peșterilor sau pe pante umbrite. Aceste locații discrete camuflează arhitectura în timpul zilei, în timp ce noaptea strălucesc ca niște felinare mici, puncte de lumină pe masiv. Majoritatea drumurilor care duc în stațiune vor fi ascunse în spatele dealurilor sau munților. Acest lucru va reduce, de asemenea, poluarea sonoră și luminoasă.

Ilustrație: The Red Sea Development Company

Stațiunea va avea facilități de ultimă generație, inclusiv un centru spa și fitness de primă clasă, precum și o oază. Proiectul vizează, de asemenea, menținerea istoriei antice a sitului prin angajarea membrilor comunității locale pentru a acționa ca administratori care să ofere vizitatorilor informații despre istoria locală. De asemenea, Desert Rock va fi conceput pentru a atinge cel mai înalt nivel de certificare Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Arhitectura a fost concepută pentru a reduce consumul de energie și a regenera flora nativă. De exemplu, apa de ploaie recoltată va fi utilizată pentru a crea mai mult verde. În paralel, majoritatea materialelor de construcție vor fi reciclate, astfel încât impactul clădirilor să fie minim și noile forme să împrumute aceleași culori și minerale ca peisajul din jurul lor.

Ilustrație: The Red Sea Development Company

Construcția Desert Rock a început deja, dezvoltatorii așteptând să primească primii oaspeți până la sfârșitul anului 2022, când vor fi deschise primele hoteluri. Prima fază, care include 16 hoteluri în total, va fi finalizată până în 2023. La predarea sa finală în 2030, destinația va cuprinde 50 de stațiuni, oferind până la 8.000 de camere de hotel și peste 1.000 de proprietăți rezidențiale pe 22 de insule și șase zone interioare. Retragerea va include, de asemenea, porturi de lux, terenuri de golf, divertisment, facilități de agrement și un aeroport internațional.

Desert Rock – video

www.youtube.com

Desert Rock Designs
AMI MÉG ÉRDEKELHET