Un hotel neobișnuit pentru iubitorii de cai

La ferma engleză Greenbank există o mulțime de programe pentru cei care iubesc caii frizieni.

Foto: Facebook

Rasa “frizieni” este una dintre cele mai frumoase și grațioase (chiar dacă foarte mare) rase de cai, și nu există prea multe exemplare în lume. Dacă vrem să-i cunoaștem mai de aproape, îi putem călări la Ferma Greenbank din Cartmel, ne putem plimba în căruțe trase de ei, dar și să dormim în același apartament cu caii.

Proprietarul hotelului Stable Stay deține un total de 14 cai frizieni, inclusiv exemplare mai tinere și nu numai de cai pentru trăsuri, dar în uriașa fermă putem găsi și animale salvate. Pe moșie există și grajduri normale, dar și unele care funcționează pe jumătate drept pensiuni, doar un zid de sticlă separă oaspeții de cai în interiorul apartamentului. Pe site-ul hotelului putem alege calul cu care vrem să ne împrietenim și chiar să alegem cursuri terapeutice prin călărie.

Foto: Facebook

Dacă ne dorim o experiență absolut nouă sau avem în familie un copil iubitor de cai, o astfel de cazare și zilele petrecute acolo vor fi de neuitat. Moșia de aproape 30 de hectare oferă oaspeților o mulțime de servicii, putem călări, să facem drumeții, wellness, copiii pot învăța multe despre creșterea animalelor și pot vedea cât de multă muncă este în jurul cailor. La fel ca oricare alți cai, și exemplarele de la fermă au propriile lor personalități; unii sunt mai încăpățânați și alții mai prietenoși, iar în zilele petrecute împreună putem descoperi singuri această rasă.

De altfel, frizienii sunt foarte scumpi, dar în același timp foarte frumoși: blana lor strălucitoare și luxuriantă, coama lungă și ondulată, fizicul longilin atrage privirea chiar și celor care nu sunt mari fani ai cailor. Valoarea unui cal frizian este în jur de 20 de mii de euro – un preț mare chiar și raportat la portofelul britanicilor, așa că nu este de mirare că doar un total de 2.000 de exemplare trăiesc pe insulă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET