Clasificarea hotelurilor: tu știi ce reprezintă stelele?

Hotelurile sunt clasificate în funcție de stele. Desigur, toată lumea știe că maximul de confort este la cinci stele, dar poate că mai puțini cunosc exact semnificația fiecărei categorii.

Foto: Shutterstock

Hotelurile pot fi clasificate între 1 și 5 stele, conform sistemului de clasificare al Uniunii Hotelstars, deci se aplică acelor unități care au aderat la el. În general, următoarele reguli se aplică în cadrul Uniunii Europene, însă în America sau Asia s-ar putea să găsești facilități complet diferite.

​O stea

Aceasta este cea mai mică clasificare, dar chiar și în acest caz toate camerele trebuie să fie dotate cu baie, toaletă, TV color, birou, scaun și telefon. Clădirea are portar, depozit de bagaje, serviciu de mic dejun și băuturi. Serviciul de menaj este disponibil în fiecare zi.

Două stele

În aceste hoteluri vei găsi lampă de citit, dulap cu rafturi, prosoape, articole de toaletă, mic dejun tip bufet și produse de igienă de bază. Și poți plăti pentru toate acestea cu card bancar.

Foto: Shutterstock

​Trei stele

Hotelurile de trei stele dispun de personal la recepție minim de 14 ore pe zi, care vorbește cel puțin o limbă străină. Camerele au acces la internet, uscător de păr, prosoape, suport pentru valize, oglindă, facilități de călcat și spălătorie. Se poate cere lustruire pantofi, perne sau pături suplimentare. Sesizările oaspeților sunt tratate într-un mod organizat.

Patru stele

Recepția este deschisă minim 18 ore pe zi, există room service, mic dejun tip bufet sau a la carte, halate de baie, papuci, cosmetice și oglinzi.

Cinci stele

Acesta este luxul absolut. Recepția este deservită de personal 24 de ore pe zi și există, de asemenea, un valet auto, portar, bellman și concierge. Camerele au minibar și seif. Poți cere room service 24 de ore pe zi, există un restaurant și ți se face patul.

AMI MÉG ÉRDEKELHET