Hoteluri de lux istorice din trecut care funcționează și astăzi

Să înnoptezi într-o clădire plină de istorie este un lucru plin de farmec.

Fiecare continent are locuri de cazare vechi care înseamnă mai mult decât un simplu hotel: poartă spiritul locului, iar istoria lor este veche de secole. Vă prezentăm hoteluri de lux de la Paris până în Veneția sau din Africa de Sud, Peru până în Singapore.

Ritz – Paris

Foto: Ritz Paris

Situată în Place Vendôme, această bijuterie arhitecturală a secolului al XIX-lea aparține rețelei de hoteluri The Ritz-Carlton. Coco Chanel a decis să se mute la Ritz Paris în 1937 și timp de 34 de ani s-a bucurat de confortul acestuia. S-a simțit ca acasă în mijlocul luxului și eleganței hotelului, și a adus treptat mobila ei preferată. „Ritz este casa mea” – a spus vizitatorilor. Camera ei este astăzi Suita Coco Chanel, păstrată intactă de Ritz Paris. Romancierul american Ernest Hemingway și colegul lui francez, Marcel Proust erau la rândul lor fani înfocați ai hotelului – acesta din urmă a dat aici multe petreceri, amintirea lui fiind păstrată de o suită. Prețurile camerelor pornesc de la 1.300 de euro / zi, cea mai scumpă fiind Imperial Suite, al cărei preț începe de la 11.400 de euro.

Raffles Hotel – Singapore

Foto: Facebook

Numit după Sir Stamford Raffles, fondatorul Singapore-ului modern, hotelul deschis în 1887 este denumit regina hotelurilor de lux, așa cum face și Rudyard Kipling în scrierile sale.

În afară de Kipling s-au mai cazat aici Elizabeth Taylor, Charlie Chaplin, regina Angliei, Elisabeta a II-a și Michael Jackson.

La intrarea în Raffles este un hol înalt de 60 de metri. Restaurantele și barurile hotelului sunt dominate de chefi renumiți precum Anne-Sophie Pic, Jereme Leung Yi și Alain Ducasse. Spațiile sumbre care erau înainte decorate în stil victorian impunător au fost înlocuite cu eleganța răcoroasă a secolului al XXI-lea. Din designul original s-au păstrat scaunele din răchită, ventilatoarele de tavan, butoanele de sonerie din alamă, întrerupătoarele și lămpile ceramice.

Hotel Palazzo Gritti  – Veneția

Foto: Hotel Palazzo Gritti

Construit în secolul al XIV-lea în stilul gotic venețian, palatul poartă numele celui mai cunoscut proprietar, dogele Andrea Gritti. Palatul de pe malurile Canale Grande cu mobilierul original din sticlă de Murano radiază încă splendoarea regală autentică a epocii de glorie a Veneției. Clădirea și-a schimbat de mai multe ori proprietarul de-a lungul secolelor – de exemplu, pentru o lungă perioadă de timp a fost reședința ambasadorilor Vaticanului – până când a fost transformată într-un hotel în 1895. Hotelul Palazzo Gritti oferă o experiență momorabilă nu numai prin vederea la Canale Grande, apartamentele sale luxoase sau biblioteca sa purpurie, ci și prin restaurantele și barurile sale de lux.

REZERVAȚIA NATURALĂ LONDOLOZI  – Skukuza

Foto: Londolozi

Situată la limita vestică a Parcului Național Kruger din Africa de Sud, rezervația Londolozi întinsă pe aproape 155 de kilometri pătrați a fost deschisă în 1926. Printre animalele sălbatice se găsesc și lei, leoparzi, rinoceri negri, elefanți și bivoli africani. Teritoriul rezervației a fost inițial o fermă de vânătoare vizitată de vânătorii sportivi pentru trofee de vânat mare.

În 1971 vânătoarea a fost interzisă și s-a pus accentul pe safari-urile foto care protejează și respectă aceste animale maiestuoase.

Rezervația a fost redenumită Londolozi, care în limba zulu înseamnă „protector al tuturor viețuitoarelor”. Locul de cazare se concentrează pe protecția naturii și pe atmosfera rurală, combinată perfect cu luxul.

Palacio del Inka – Cuzco

Fotó: Palacio del Inka

Datând de aproape cinci secole, conacul peruvian este situat în centrul istoric al capitalei fostului Imperiu Inca, Cuzco. Castelul din secolul al XVI-lea a fost transformat în muzeu la mijlocul secolului al XX-lea și funcționează ca hotel din 1976. Situat în centrul orașului, Palacio del Inka este înconjurat de clădiri coloniale contemporane, muzee, situri arheologice fabuloase, restaurante excelente și piețe locale pline de viață. În interior vom găsi bolți de piatră, forme arhitecturale spaniole autentice și antichități ornamentate, aurite. Una dintre atracțiile hotelului este Andes Spirit Spa, care dispune de o piscină de hidroterapie, diferite tipuri de săli de tratament și un centru de fitness.

AMI MÉG ÉRDEKELHET