IONIQ 6 a obținut victoria în cadrul celor trei categorii la care a fost nominalizat la Word Car Awards

Hyundai IONIQ 6 este cel de-al doilea model al gamei IONIQ care câștigă World Car Awards, după tripla victorie obținută de IONIQ 5 în anul 2022.

Hyundai IONIQ 6
Foto: Hyundai

Rezultatele World Car Awards 2023 au fost dezvaluite în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la New York International Auto Show – Hyundai IONIQ 6 a câștigat premiile „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”.

Juriul – format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări – a apreciat IONIQ 6 pentru designul aerodinamic și pentru autonomia 100% electrică, fiind selectat dintre trei modele finaliste, lansate în anul 2022. Aceasta este cea de-a doua distincție consecutiva pentru Hyundai în cadrul World Car Awards.

Anul trecut, IONIQ 5 a fost desemnat câștigător pentru aceleași trei categorii.

Foto: Hyundai

Dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP, IONIQ 6 beneficiază de un sistem de încărcare ultra-rapidă (infrastructura de 800 V permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 minute) și de un interior spațios. Coeficientul aerodinamic de doar 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie. Conform WLTP, IONIQ 6 oferă o autonomie de 614 km. În versiunea de echipare cu tracțiune 2WD și cu jante de 18 inci, consumul de energie este de 13,9 kWh/100 km (WLTP).

În ultimele luni, IONIQ 6 a primit distincții internaționale prestigioase, cum ar fi: „Saloon of the Year” - GQ Car Awards 2023, „New Car of the Year” - Le Guide de l’auto, dar și calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP, respectiv titlul „Best in Class” în cadrul categoriei „Large Family Car”. Premiile câștigate contribuie la accelerarea strategiei de electrificare Hyundai. Obiectivul companiei este de a lansa 17 modele electrice până în 2030 și de a maximiza vânzările anuale globale de autovehicule electrice până la 1,87 milioane de unități.

AMI MÉG ÉRDEKELHET