Ibiza – nu este doar o insulă zgomotoasă pentru petreceri!

Ibiza nu este deloc o destinație atractivă doar datorită vieții de noapte! Plaje grozave, natură frumoasă și locuri de patrimoniu mondial îi așteaptă pe cei sosiți pe insulă.

Foto: Pixabay

La fel ca Mallorca și Menorca, și Ibiza face parte din Insulele Baleare care aparțin Spaniei. Împreună cu insula Formentera din apropiere, este denumită în spaniolă și Islas Pitiusas, care înseamnă „insule cu pini” – dintre insulele Baleare au cea mai mare proporție de păduri.

Eivissa

Foto: Shutterstock

Ibiza oferă multe atracții și pe planul obiectivelor istorice, acest lucru fiind valabil în mod special în cazul capitalei, care poartă numele insulei. Orașul Ibiza, în catalană Eivissa (catalana este cealaltă limbă oficială a insulei, pe lângă spaniolă) este una dintre cele mai vechi localități din lume, fiind fondată de fenicieni în jurul anului 700 î. Hr. Centrul antic întărit cu ziduri al capitalei – Dalt Vila – este inclus din 1999 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Fiecare colț al cartierului păstrează câteva amintiri din trecut. Plimbându-ne de-a lungul zidului orașului din secolul al XVI-lea și printre clădirile vechi de mai multe secole, simțim importanța istoriei. Catedrala Santa María de les Neus, construită în secolul al XIV-lea, nu poate fi ratată, dar o plimbare în Dalt Vila va fi și o experiență grozavă pentru cei care nu sunt deosebit de interesați de istorie, deoarece din mai multe puncte ale cartierului există vederi uluitoare asupra orașului și portului.

Ibiza hipioților

Fotó: Iglwch/Shutterstock

Ibiza a devenit populară printre hipioți în anii 1960, find atrași aici în primul rând de peisajul frumos și stilul de viață calm și simplu. Cu timpul, au venit din ce în ce mai mulți, Ibiza a ajuns „la modă”, iar liniștea râvnită a fost înlocuită de zgomotul cluburilor de noapte. Impactul mișcării hippie se simte și astăzi pe insulă, iar turismul beneficiază de acest lucru. Hippy Market Punta Arabi și Las Dalias sunt cele mai cunoscute piețe hippie. Atrag foarte mulți cumpărători – inclusiv foști hipioți care s-au transformat acum în bunici pedante, și caută în aceste piețe suveniruri printre produsele unice ale artizanilor, pictorilor și designerilor.

​Recomandări de plaje

Foto: Shutterstock

Datorită apei sale cristaline, Cala Comte este una dintre cele mai populare plaje din Ibiza, nu numai în rândul turiștilor, ci și al localnicilor. Este raiul practicanților de snorkeling, deoarece fauna sălbatică a stâncilor subacvatice este extrem de bogată.

Situată în partea de nord a insulei, Portinatx se mândrește cu trei plaje frumoase. S’Arenal Gros este cea mai mare dintre ele, pe această plajă de nisip uimitoare fiind aproape întotdeauna o mulțime de oameni, dar S’Arenal Petit și Playa Porto sunt cel puțin la fel de frumoase, dar mai puțin aglomerate.

Iar pentru cei care caută o plajă cu adevărat liniștită, Cala Llenya, aflată la doar zece minute de San Carlos, este cea mai bună alegere. Nu este aglomerată, iar în loc de baruri zgomotoase, este înconjurată de foșnetul pinilor verzi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET