Se poate și fără stres! Cum să închiriezi o mașină în vacanță!

Prețul închirierii unei mașini este determinat în principal de durata și de mărimea mașinii, dar există și o serie de alți factori importanți de luat în considerare – să vedem care sunt aceștia!

Foto: Shutterstock

Avem multe bagaje, avem nevoie de confort sau suntem într-o călătorie de afaceri și trebuie să ne gestionăm timpul – sunt multe motive pentru care închiriem o mașină, dar întotdeauna contează cum o facem. De la planificare până la predare, trebuie să avem grijă la multe detalii.

REZERVARE

Rezervați din timp, mai ales dacă este important ce tip de mașină doriți - altfel s-ar putea să aveți la dispoziție doar o mașină de oraș, în timp ce ați visat la un SUV. Comparați ofertele diferitelor companii pentru perioada respectivă, deoarece prețurile depind în mare măsură de promoțiile curente și de cerere și ofertă. De asemenea, fiți atenți dacă se oferă prețuri nete sau brute, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute atunci când plătiți.

PRELUARE/PREDARE

Foto: Shutterstock

Cel mai simplu loc de preluare a unei mașini de închiriat este aeroportul sau gara, unde este deschis mai multe ore și oferta este mai mare. Însă în aceste locuri prețul este mai ridicat - puteți economisi bani dacă preluați mașina într-o locație din oraș. S-ar putea să doriți să predați mașina într-un alt oraș decât cel în care ați luat-o – la companiile multinaționale, acest lucru este posibil, dar vi se va percepe o taxă. Luați în considerare dacă acest lucru merită timpul și combustibilul pe care îl veți economisi.

ASIGURĂRI

Este important să verificați dacă taxa de închiriere include asigurarea și, dacă da, ce anume acoperă aceasta. Verificați același lucru pentru asigurarea de călătorie sau pentru orice asigurare care poate fi inclusă cu cardul de credit. Este esențial să aveți suficienți bani în contul bancar, deoarece o anumită sumă va fi blocată ca depozit, care vă va fi înapoiată atunci când returnați mașina.

LISTA DE DEFECȚIUNI

Foto: Shutterstock

Verificați bine mașina înainte de preluare și documentați orice defecțiuni și daune, astfel încât să nu existe nicio contestație atunci când o predați - de obicei, vi se va da o listă de verificare în acest scop. În multe locuri se percepe un preț pentru predarea mașinii cu rezervorul plin de benzină; poate fi mai bine să refuzați această opțiune și să faceți plinul singur.

ECHIPAMENTE

Gândiți-vă cu atenție la echipamentul suplimentar de care aveți nevoie. În Europa, mașinile cu transmisie automată sunt de obicei disponibile la un preț mai mare decât cele manuale. Un scaun pentru copii este, de asemenea, o opțiune cu preț piperat - dacă aveți nevoie de unul, verificați dacă nu cumva este mai ieftin să îl luați cu dumneavoastră. Companiile de închiriere pot, de asemenea, să perceapă taxe suplimentare pentru sistemele de navigație, în timp ce și smartphone-ul nostru se va descurca de minune.


AMI MÉG ÉRDEKELHET