A finnek ingyen utazásra hívnak minket, hogy megismerhessük boldogságuk titkát

Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint Finnország a világ legboldogabb országa, immár hetedik egymást követő évben.

Fotó: Jussi Hellstén

Finnországot ismét a világ legboldogabb nemzetének ismerték el a World Happiness Report 2024 című ENSZ-tanulmányban, amely 140 ország adatait veszi alapul, és olyan tényezők alapján hasonlítja össze őket, mint a hosszú élet, a javakhoz való hozzáférés és az egy főre jutó GDP. Az újabb első helyüket megünneplendő a finnek egy ingyenes utazásra invitálják az országukba az utazni vágyókat és a boldogságot keresőket. A Visit Finland ajánlata tartalmazza a repülőjegyeket és ötnapos ingyenes tartózkodást a skandináv országban, valamint a Happiness Hacks nevű projekt szakértői csapata által vezetett programokat.


Fotó: Visit Finland/Lauri Rotko

Mitől olyan boldogok a finnek?

Élvezik a természetet, a tágas teret és a nyugalmat. Értékrendjük kulcsfontosságú része, hogy a fenntarthatóság és a takarékosság határozza meg a sikerhez és a pénzhez való viszonyukat is. A Kelet-finnországi Egyetem szakértője, Arto O. Salonen professzor szerint: "Akkor vagy boldog, ha tudod, mi az elég".

Fotó: Visit Finland/Julia Kivelä

Az is segít, ha az ember a Finn-öböl partján él, és ha a fővárosa több mint 100 kilométernyi tengerparttal és 300 szigettel büszkélkedhet. És ne feledkezzünk meg a lenyűgöző neoklasszicista, szecessziós és modern építészeti gyöngyszemekről sem, amelyek minden utcasarkon megtalálhatók. Ha te leszel a Helsinki Happiness Hacks verseny egyik szerencsés nyertese, 2024. június 9-én Finnországba repülhetsz, hogy megtapasztald a legjobbat, amit a nyár kínál a fővárosban, Helsinkiben és környékén. Addigra a nappalok hosszabbak lesznek, és a mostani mínuszok átváltanak enyhe időjárásba, amit a Happiness Hacks program teljes mértékben kihasznál.

Fotó: Visit Finland/Julia Kivelä

A projekt szakértőinek jóvoltából élvezheted a finn szaunakultúra jótékony hatásait, a vadvízi úszást, vagy kirándulást Helsinki számos természeti látnivalójához. Ha pedig megéhezel, a helyi vendéglőkben megismerheted a finn gasztronómiát és az ahhoz való fenntartható hozzáállást. Bárki jelentkezhet, a részleteket a Helsinki Happiness Hacks weboldalán találod. A nevezési határidő 2024. április 4.

AMI MÉG ÉRDEKELHET