O insulă scoțiană nelocuită este oferită la prețul unui apartament

O micuță insulă privată din Scoția este vândută pentru 50.000 de lire sterline.

Nelocuită, Càrn Deas este situată lângă coasta de nord-vest a țării. Insula are doar 22 de hectare, cu o lungime de 485 și o lățime maximă de 270 de metri. Locația este perfectă pentru escapism. Goldcrest Land and Forestry Group este entitatea care vinde insula.

Foto: Getty Images

Càrn Deas este, de asemenea, un loc perfect de camping, existând toate posibilitățiile ca noul proprietar să obțină hrană din marea cu faună bogată. Ziua se poate înota, vâsli sau naviga, iar seara poate fi admirat cerul. Dacă cineva ar vedea o posibilă investiție în această insulă, vestea proastă poate fi că, datorită reglementărilor stricte, aici se poate construi doar o casă mică din lemn – și numai cu autorizație specială.

Càrn Deas, de altfel, este conectată printr-o fâșie de pietriș cu alte două insule – Càrn Iar și Càrn Beag, ambele nelocuite, din arhipelagul Summer Isles. Acestea din urmă au însă alți prorietari și nu fac parte din licitația care începe de la 50 mii de lire. În viitor, guvernul scoțian va oferi suplimentar 50.000 de lire sterline celor care s-ar muta pe insule mici similare. Acest lucru se datorează depopularii drastice din Scoția.

 Càrn Deas - video

www.youtube.com

Goldcrest Land & Forestry Group | Isle of Càrn Deas
AMI MÉG ÉRDEKELHET