3+1 insule din Hawaii – vulcani, jungle, plaje

Situat în mijlocul Oceanului Pacific, arhipelagul Hawaii oferă multă frumusețe naturală, aproape de neimaginat.

Foto: Shutterstock

Format din câteva insule mai mari și nenumărate insule mici, Hawaii este al 50-lea stat membru al SUA, renumit pentru plajele sale uimitoare cu nisip alb, negru și verde și de asemenea pentru locuitorii prietenoși. Numele arhipelagului este de zeci de ani sinonim cu vacanța de vis, unde „malama aina”, adică dragostea și respectul pentru pământ, este un element esențial al culturii locale, ca și salutul tradițional – Aloha! – care înseamnă: iubire.

Hawaii – Big Island

www.youtube.com

Top 10 Reasons to Visit Hawaii | MojoTravels

Arhipelagul a fost numit după cea mai mare insulă, Hawaii. Deși suprafața sa este aproape la fel de mare ca cea a celorlalte insule la un loc, insula mare (Big Island) are puțini locuitori. Principalele sale atracții sunt grădinile botanice și Parcul Național Volcano, unde turiștii aventuroși sunt așteptați de vulcani, cratere și câmpuri de lavă. În junglă, un traseu de drumeții bine amenajat duce la cascada extrem de spectaculoasă Akaka, a cărui apă cade de la o înălțime de 135 de metri. Pe această insulă se găsește cel mai înalt munte din Hawaii, maiestuosul Mauna Kea, cu o panoramă magnifică.

Maui

Foto: Shutterstock

A doua insulă ca mărime este Maui, care se mândrește cu plaje minunate și trasee grozave de drumeții. Una din atracțiile sale este „Road to Hana”, adică drumul care duce la Hana. Serpentine întortocheate, cascade, poduri de piatră înguste, acoperite cu mușchi, pădure tropicală luxuriantă, stânci zimțate și o vedere nesfârșită a oceanului albastru fac de neuitat porțiunea de 84 de kilometri de drum. Cealaltă atracție majoră din Maui este vulcanul Haleakala. Acest gigant de 3.000 de metri este unul dintre cei mai mari vulcani inactivi din lume.

Oahu

Foto: Shutterstock

A treia insulă ca mărime din statul Hawaii este atât cea mai populară, cât și cea mai populată. Aici trăiesc trei sferturi din locuitorii țării, aici este situată capitala Honolulu, respectiv aeroportul internațional. Waikiki Beach cu nisip alb ca zăpada este faimoasa plajă din Honolulu, dar orașul este bogat și în obiective istorice. Interesant este că aici se află singura clădire de pe teritoriul Statelor Unite care a fost construită ca reședință regală. Ultima locuitoare a palatului clasicist Iolani (Iolani Palace), construit în secolul al XIX-lea, a fost regina Liliuokalani, care a domnit până în 1893 în Regatul Hawaii. (În 1894 Hawaii a devenit republică, fiind apoi anexată în 1898 de Statele Unite.) O altă locație cu importanță istorică din Oahu este portul Pearl Harbor.

Kauai

Foto: Shutterstock

Strălucind în mii de nuanțe de verde, Kauai – sau Insula Grădină – ascunde grădini botanice minunate. Atracția sa remarcabilă este Waimea Canyon, cunoscut și ca Grand Canyonul Oceanului Pacific. Defileul are o lungime de 16 kilometri și o adâncime aproximativă de 1 kilometru. Insula este o locație preferată a producătorilor de filme, mai ales pentru Cascada Wailua.

AMI MÉG ÉRDEKELHET