Propunerile de destinații europene ale AI pentru acest an

Italia este țara cea mai favorizată de inteligența artificială.

Foto: Shutterstock

Înțelegerea viitoarelor tendințe în materie de călătorii este vitală pentru ca industria turistică să se adapteze la nevoile în continuă schimbare ale călătorilor. Prin urmare, nu este o coincidență faptul că inteligența artificială este deja utilizată în acest scop.


Mabrian, o companie de analiză a datelor și a tendințelor din turism, a realizat conversații spontane în primele zece luni ale anului 2023, folosind postări din social media legate de călătorii pentru a afla răspunsuri de la inteligența artificială. Analiza rezultată din peste 380 de milioane de postări și link-uri legate de turism a fost apoi comparată cu datele privind călătoriile aeriene, pentru a corela tendințele identificate cu destinații specifice.

Foto: Shutterstock

Una dintre cele mai semnificative tendințe pe care cercetarea a relevat-o a fost reprezentată de cererea pentru călătorii speciale, bazate pe experiențe inedite. Turismul cultural continuă să conducă în clasamentul motivațiilor, dar s-a înregistrat o creștere de 8% și în categoriile de turism orientat spre natură, turism activ și gastronomic, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei. Așadar, în căutarea celor mai populare destinații din acest an, Mabrian s-a orientat către locuri care oferă o multitudine de oportunități turistice epicuristice, dar și o ofertă culturală bogată.

Destinațiile preferate ale inteligenței artificiale

Foto Shutterstock

Lacul Maggiore

Piemont este în fruntea listei: regiunea de nord-vest a Italiei oferă o mare varietate de atracții naturale și culturale, iar bucătăria italiană de renume mondial este o atracție majoră. Ușor accesibilă cu avionul, regiunea abundă în oportunități de turism de aventură, de la cadrul magic al Lacului Maggiore și pârtiile de schi de pe Via Lattea până la dealurile acoperite de vii din Langhe și piața de trufe din orașul Alba.

Foto: Shutterstock

Saint-Émilion, Nouvelle-Aquitaine

Italia ca țară domină, de asemenea, clasamentul, alte trei regiuni, Campania, Lombardia și Emilia-Romagna, ajungând, de asemenea, între primele opt.

Cu toate acestea, regiuni din Franța și Anglia ocupă locurile care urmează după Piemonte.

Nouvelle-Aquitaine, o regiune din sud-vestul Franței, se află pe locul al doilea. Regiunea, bogată în peisaje frumoase, găzduiește, de asemenea, regiunea viticolă Bordeaux, bogată în podgorii. Mai la sud, Pirineii oferă o mulțime de oportunități pentru alpinism, drumeții și schi.

Foto: Pixabay

Cambridge, Regatul Unit

Pe locul trei pe podium se află regiunea East Anglia, un echilibru între natură și cultură, ușor accesibil cu avionul prin Londra. Faimoasele muzee din Cambridge, marele oraș universitar, respectiv râurile și lacurile navigabile din Norfolk Broads sunt toate experiențe deosebite.

Foto: Shutterstock

Aude, Occitania

Locul al patrulea revine unei alte regiuni franceze, Occitania, la care se ajunge cel mai ușor cu trenul. Cele mai interesante atracții din regiunea Toulouse și Montpellier sunt livezile colorate, traseele de drumeție din Le Puy-en-Velay și Canal du Midi, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, care leagă râul Garrone de Marea Mediterană pe o distanță de 240 de kilometri.

Tp 10 destinații din Europa conform AI

  1. Piemont (Italia)
  2. Nouvelle Aquitaine (Franța)
  3. East Anglia (Regatul Unit)
  4. Occitania (Franța)
  5. Campania (Italia)
  6. Köln (Germania)
  7. Lombardia (Italia)
  8. Emilia-Romagna (Italia)
  9. Hamburg (Germania)
  10. Lisabona (Portugalia)
AMI MÉG ÉRDEKELHET