Turiștii din Franța ar putea fi amendați dacă fumează în public

Unde mai există legi stricte privind fumatul?

Foto: Shutterstock


Franța a interzis țigările pe plaje, în păduri și în alte spații verzi, ca parte a unui plan cuprinzător de combatere a fumatului.

Franța a anunțat că interzice fumatul pe plaje, în cadrul unei campanii mai ample pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat. De asemenea, până în prima jumătate a anului 2024, în cadrul "planului anti-tabac" de patru ani, va fi interzis fumatul în afara școlilor și în pădurile și spațiile verzi deținute de stat.

În Franța există deja 7.200 de zone fără tutun desemnate de consiliile locale.

Printre acestea se numără pădurile din sudul Franței, care prezintă un risc ridicat de incendii de vegetație. Autoritățile nu au dat încă detalii despre modul în care va fi aplicată interdicția.

Mexicul interzice fumatul în toate spațiile publice

Foto: Shutterstock

Mexicul a interzis complet fumatul în toate spațiile publice - inclusiv în hoteluri și pe plaje. Anterior, interdicția de a fuma se aplica doar în transportul public, baruri, locuri de muncă și restaurante. Începând cu 15 ianuarie, guvernul a extins legislația pentru a include toate spațiile publice interioare și exterioare, cum ar fi hotelurile, stațiunile, plajele, parcurile și orice loc în care se pot aduna copii.

Singurul loc legal în care se poate fuma în Mexic este în locuințe și spații private.

Țara are acum una dintre cele mai stricte legi antitabac din lume. Turiștii care fumează ar putea fi sancționați cu amenzi cuprinse între 50 și 300 de dolari dacă își aprind țigara în public, potrivit EuroNews. Cei care refuză să coopereze ar putea, de asemenea, să stea până la 36 de ore în închisoare.

​În ce alte locuri ar trebui ca turiștii să fie atenți la interdicțiile de fumat?

Foto: Shutterstock

Mexicul nu este singura țară cu legi stricte privind fumatul. Irlanda, Grecia, Ungaria și Malta au deja în vigoare restricții similare. Anul trecut, Costa Rica a interzis, de asemenea, fumatul în toate spațiile publice, inclusiv în baruri, restaurante și stații de autobuz. Unele orașe, cum ar fi Barcelona, au interzis fumatul pe plaje pentru a împiedica aruncarea de mucuri de țigară. Mai mult de 100 dintre cele 3.514 plaje ale Spaniei au introdus interdicția la 1 iulie anul trecut, inclusiv pe Costa del Sol și pe insulele Baleare.

​Ce țări au legi stricte pentru țigările electronice?

Pentru cei care cred că pot evita restricțiile evitând țigările, există și destinații cu reguli stricte pentru țigările electronice. Vaparea în spații publice este ilegală în Columbia și Iran. În Turcia, este ilegal să cumperi o țigară electronică. Deținerea unei țigări electronice în Singapore îți poate aduce o amendă de 2.000 de dolari (1395 de euro).

Foto: Shutterstock

În Australia, pentru a deține țigări electronice care conțin nicotină trebuie să ai rețetă medicală – te poți confrunta cu amenzi uriașe dacă ești prins. Unele state dau chiar și pedepse cu închisoarea pentru importul de e-lichid cu nicotină în el.

De aseamenea, sunt țări au interzis în totalitate țigările electronice, inclusiv Argentina, Brazilia și Nepal.

În Qatar, vapatul a fost interzis din 2014, iar încălcarea legii vă poate aduce o amendă de până la 2.467 de euro sau trei luni de închisoare. De asemenea, turiștii care folosesc țigări electronice în Thailanda riscă până la 10 ani de închisoare sau amenzi de 30.000 de baht (836 EUR).

AMI MÉG ÉRDEKELHET