5 locuri din Islanda fără aglomerație, dar unde experiența este completă

Desigur, numele acestei frumoase insule nordice evocă din prima imagini cu aurora boreală, dar în Islanda există și alte activități interesante de care te poți bucura ziua și noaptea.

Islanda
Foto: Shutterstock

Atunci când un loc are o frumusețe atât de specială și captivantă precum cea a Islandei, tot mai mulți oameni vor dori să o vadă, așa că peisajele care par dezolante în imagini se umplu de turiști, iar experiența nu este chiar ceea ce te-ai aștepta. Iată câteva sfaturi pentru a ieși de pe traseul principal.

Relaxează-te în băile geotermale mai mici

Foto: Shutterstock

Suntem cu toții familiarizați cu fotografiile cu superba Lagună Albastră, unde turiștii par să facă baie într-un cadru intim. Vestea proastă este că acum este destul de aglomerată, iar cea bună - că nu este singura stațiune geotermală din țară. Laugarvatn Fontana, de exemplu, este mult mai mică, dar oferă o experiență de scăldat la fel de plăcută, cu băi de aburi naturali, o piscină pentru copii și chiar o pâine specială făcută cu ajutorul căldurii geotermale.

Prânz printre roșii

Foto: Facebook

În Reykjavik există o mulțime de restaurante excelente din care poți alege, dar dacă vrei să te aventurezi mai departe, îndreaptă-te spre Friðheimar, aflată la o oră și jumătate de mers cu mașina, care este, în esență, o seră construită pentru roșii. Roșiile se află în centrul întregului meniu al acestui restaurant confortabil, așa că te poți încălzi cu un suc de roșii sau chiar poți încerca înghețata de roșii, care poate sună ciudat.

Descoperă un vulcan din interior

Foto: insidethevolcano.com

Islanda oferă câteva experiențe unice pe care nu le-ai putea avea în altă parte, iar una dintre ele este explorarea unui vulcan din interior. Un tur din capitală, Inside The Volcano, te duce la Bláfjöll, una dintre cele mai bune stațiuni de schi din zonă, iar de acolo poți face o drumeție până la vulcanul inactiv Thríhnúkagígur. Pe cei care vor să se întoarcă acasă cu o experiență de neuitat, un telescaun îi va coborî în interiorul vulcanului.

Călărie de seară

Foto: Shutterstock

În Islanda, zilele sunt destul de scurte iarna, motiv pentru care cel mai bine este să călătorești între lunile martie și octombrie, dar dacă ai norocul să mergi în mijlocul verii, te poți bucura de orele de soare din timpul nopții, ceea ce este un adevărat răsfăț. Este, de asemenea, o ocazie excelentă de a te înscrie la programe de noapte, cum ar fi o călărie nocturnă. Să călărești unul dintre faimoșii ponei islandezi în habitatul lor natural și, pe deasupra, într-o plimbare nocturnă: de neratat.

O plimbare până la arc

Foto: Shutterstock

Nu departe de satul Vík - cea mai sudică așezare din Islanda - se află Dyrhólaey, o mică peninsulă. Pe lângă priveliștile de neegalat, poți admira și spectaculosul arc modelat de forțele naturii și, dacă ești foarte norocos, poți vedea chiar și lincși. Asigură-te că verifici sezonul de cuibărit înainte de a pleca, deoarece este posibil ca zona să fie închisă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET