ITA Airways: noua companie aeriană națională a Italiei

Noua companie aeriană națională a Italiei, ITA Airways, a fost lansată la 15 octombrie, după ce Alitalia a dat faliment și a încetat operațiunile cu o zi mai devreme.

Noul finisaj exterior al avioanelor ITA Airways se inspiră din „azzurri" - echipele naționale italiene.

Foto: Getty Images

Noile avioane ITA Airways vor fi de culoare albastru deschis, cu personalul îmbrăcat în uniforme realizate de designeri italieni de top. Interioarele și lounge-urile aeroportului vor fi amenajate de firme italiene de design și chiar și mașinile și microbuzele folosite vor fi italiene. „Ne-am născut ca un nou brand italian și am ales să lucrăm doar cu companii italiene", a declarat Alfredo Altavilla, președintele ITA Airways, conform CNN.

Foto: ITA Airways

Exteriorul albastru, completat cu dungi tricolore verzi, roșii și albe ale steagului italian pe coadă și pe motoare este un omagiu adus Azzurri, echipelor naționale sportive italiene, care poartă benzi albastre ("azzurro") în timpul competițiilor.

Azzurri s-au descurcat fenomenal în acest an, echipa de fotbal câștigând Campionatele Europene, în timp ce delegația italiană s-a întors cu 40 de medalii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceasta, potrivit Altavilla, este energia pozitivă pe care ITA vrea să o aducă pe cer după eșecul Alitalia.

Foto: ITA Airways

Alitalia se îneca în datorii cu ani de zile înainte de pandemie, dar Altavilla a spus că viitorul este strălucit pentru ITA, numind compania aeriană „de dimensiuni corecte" atât în ceea ce privește flota, personalul și numărul de rute. Planul său este de a opera o flotă de avioane Airbus nou-nouțe, care sunt nu doar mai eficiente, cât și mai puțin dăunătoare mediului.

Primele avioane noi vor intra în flotă la începutul anului 2022 și, până la sfârșitul anului 2025, se preconizează ca 70% din flotă să fie formată din avioane de nouă generație. Planifică să înceapă cu 52 și să crească la 105 până în 2025.

ITA are deja un program de loialitate, Volare, și intenționează să se alăture uneia dintre alianțele aeriene mari, în acest moment evaluând toate ofertele existente.

AMI MÉG ÉRDEKELHET