Destinația accesibilă din Italia, unde te poți bucura de farmecul plajei și de istorie în același timp

Rimini este cea mai populară stațiune italiană de pe Marea Adriatică, cu aproape 20 de kilometri de plaje cu nisip, ceea ce o face "Riviera Soarelui".

Plaja orașului Rimini
Foto: Shutterstock

Istoria orașului Rimini datează de mii de ani și oferă multe atracții minunate: plaja sa frumoasă și centrul istoric, care adăpostește monumente antice. Orașul este, de asemenea, renumit pentru viața sa de noapte.

Foto: Shutterstock

Plaje aurii, terenuri de sport, atracții acvatice, parcuri de distracții, monumente antice, centre comerciale elegante, nenumărate cafenele, restaurante, pizzerii și cluburi îi așteaptă pe turiștii din Rimini, pe coasta Adriaticii. Nici cei care vor dori să vadă un spectacol de teatru sau de operă în acest vechi oraș italian nu vor fi lăsați pe dinafară. Cu atât de multe de făcut, nu este de mirare că cea mai mare stațiune de vacanță din Italia a crescut în ultimele decenii de-a lungul întinderii sale extrem de lungi de coastă cu nisip fin.
În mod clar, Rimini înseamnă experiența autentică de "dolce vita".

Foto: Shutterstock

Rimini se mândrește cu nenumărate clădiri istorice care ne amintesc că aici treceau cândva importante drumuri comerciale antice. Unul dintre cele mai faimoase obiective turistice este Podul Tiberius, care datează de două mii de ani. Au mai rămas doar ruinele amfiteatrului roman din Rimini. În starea sa originală era comparabil cu Colosseumul din Roma. Cea mai interesantă dintre clădirile medievale este Biserica Sfântului Francisc (Tempio Malatestiano), o catedrală neterminată, dar și biserica Madonna Della Scala din secolul al XVII-lea, Fântâna Pigna, Palazzo del Podesta și Castelul Sismondo.

Foto: Shutterstock

O mărturie a incredibilelor realizări inginerești ale Imperiului Roman este magnificul Arc al lui Augustus, situat în centrul orașului. Construit în onoarea împăratului Augustus în anul 27 î.Hr., aceasta este unul dintre cele mai vechi monumente romane care au supraviețuit în Italia.
Arcul înalt de 9,92 m este realizat din piatră albă de Istria.

A fost decorat cu sculpturi și reliefuri elaborate care înfățișează scene din mitologia și istoria romană.

AMI MÉG ÉRDEKELHET