5 páratlan úti cél januárra

Kezdjük az év elejét egy felejtetlen utazással, legyen szó téli hangulatról vagy egy kis nyári feltöltődésről!

Fotó: Shutterstock

Az ünnepek után sokan máris a következő utazásról álmodozunk, főleg ha a nagy év eleji fogadalmak között az is szerepelt, hogy többet akarunk látni a világból. Mutatunk most néhány olyan úti célt a világ különböző pontjairól, ahova már januárban érdemes elutazni, hogy garantáltan jól induljon az év.

Nagano, Japán

Fotó: Pixabay

Japánban januárban van a síszezon csúcsidőszaka, amikor a helyiek és a síelni érkező turisták is Nagano prefektúrát és környékét részesítik előnyben, hiszen remek havasok találhatók errefelé. A városon kívül, a japán Alpokban fekvő Hakuba nevű falu az ország egyik legjobb síterepének számít, számos nagyobb síközpont várja a siklani érkezőket. Ha pedig a téli sportban kellemes elfáradtunk, valamelyik hagyományos onszenben, vagyis tradicionális főrdőben feltöltődhetünk, hogy legyen energiánk minél jobban megismerni a keleti ország hagyományait.

Dolomitok, Olaszország

Fotó: Shutterstock

Ha Európán belül keresünk szuper síterepet, akkor csak Olaszországig kell mennünk, ahol ebben az időszakban különösen érdemes az északi Veneto régióban, a Boite folyó völgyében fekvő Cortina d'Ampezzót felkeresni. A történelmi város a hatalmas Dolomiti Superski üdülőközpont része, amely 750 mérföldnyi sípályával és Európa legnagyobb sífutóútvonal-hálózatával várja a látogatókat. Nem is csoda, hogy számtalan remekül felszerelt szálloda, étterem és spa van a közelben, amelyek minden igényt kiszolgálnak.

Melbourne, Ausztrália

Fotó: Shutterstock

Ausztrália egyes részein a január a nyár csúcspontja, így ilyenkor érdemes az ország kulturális központja, Melbourne felé venni az irányt. A teniszrajongók egy-egy remek meccset is elcsíphetnek az Australian Open ideje alatt, de a helyi alapanyagokból dolgozó éttermek is virágoznak ebben az időszakban. Ne menjünk el szó nélkül a város kávézói mellett sem, Melbourne-ben ugyanis nagyon is komolyan veszik ez a rituálét, egészen új szintre emelve a kávézás élményét.

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Arab Emírségek központja a világ legjobb szállodáival és éttermeivel várja az utazókat és az év eleji hűvösebb hónapok a tökéletesek, ha szeretnénk bepillantani ebbe a különös világba. Nyáron rekkenő hőség van a városban, ilyenkor azonban nemcsak beltéren ámuldozhatunk az épített környezeten, hanem valóban felfedezhetjük azt. Amire biztosan számíthatunk, ha itt járunk: remek éttermekre, fényűző szállodákra, a sivatag szépségeire, valamint fantasztikus kilátásra a Burdzs Kalifa tetejéről.

Sierra Leone

Fotó: Shutterstock

Sierra Leone egyértelműen egyre feljebb kúszik a népszerűségi listákon, 2024-ben már Afrika legjobb helyei közé sorolják. A fővárosban, Freetownban nemrégiben kibővített repülőtéren a világ egyre több pontjáról várják a felfedezni vágyókat. Sierra Leonéban novembertől áprilisig tart a szárazabb évszak, így ha a nagy esőket el szeretnénk kerülni, ebben az időszakban érdemes utazni. Freetown modern nagyvárosában is számtalan történelmi látnivaló vár ránk, de az országban a természeti kincsek, a partjait nyaldosó Atlanti-óceán és a helyiek vendégszeretete miatt is felejthetetlen élményekre számíthatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET