Még öltözködési szabályzatot is bevezettek a különleges japán luxusvonaton

Mindössze húszan utazhatnak egyszerre a világ egyik legexkluzívabb szerelvényén.

Fotó: Facebook

Amíg Európában az Orient Express neve jelent egyet a luxusvonaton történő utazással, Ázsiában a Japán legdélebbi szigetén áthaladó Seven Stars Kyushu uralja ezt a kategóriát. A tíz éve létrehozott járat teljesen megújult 2023-ban, miközben elnyerte a neves Condé Nast Traveler turisztikai magazin közönségdíját is.

Fotó: Facebook

Szerte a világon növekszik az igény a minőségi vonatutak iránt, és Kjúsú szigetén ezt a tökéletesen ki is elégíti Ázsia egyik legszebb és legexkluzívabb luxusjárata, a Seven Stars Kyushu. A hét szerelvényből álló vonat négynapos útja során a sziget legszebb szentélyeihez, termálfürdőihez és porcelánműhelyeihez viszi el utasait, akikből azonban csupán húszat szállít egyszerre.

Nekik viszont egyedülálló élményt kínál, aminek az árát is megkéri: a legolcsóbb utazás 630 ezer jenbe (közel 4000 euróba) kerül, de fülkeválasztástól függően egészen 900 ezer jenig (5600 euróig) is felmehet. Ennek ellenére minden útra hamar elfogynak a jegyek, és a jelek szerint az utasok roppant elégedettek a Seven Stars szolgáltatásaival: a Condé Nast Traveler kérdésére válaszolók az egyik legtágasabb és legkényelmesebb vonatként jellemezték.

Fotó: Facebook

Nem véletlenül, hiszen a legnagyobb fülke közel 21 négyzetméteres, míg a standard méretűek mintegy 10 négyzetméteresek. Az egész vonat belsejét gyönyörű faburkolat fedi, helyenként a kumiko elnevezésű japán famegmunkálási technikával díszítve. Ismert helyi művészek munkáival is találkozhatunk a vagonokban: a porcelánokat és agyagedényeket Kakiemon Kiln és Szeiroku Kiln készítette.

Fotó: Facebook

A vonat társasági részében zongorabár, szalon és egy japán teaszoba is található.

A szerelvény elején található étteremben főként a japán, a francia és az olasz konyha minőségi fogásaiból válogathatunk, a bárban pedig esténként zongora- vagy hegedűkoncertet hallgatva lehet elfogasztani a különféle koktélokat. Nem mindegy viszont, hogy milyen öltözetben, mert egy ilyen exkluzív vonaton szigorú dress code is vonatkozik az utasokra. A férfiaknak illendő inget, szövetnadrágot és zakót vagy blézert viselni, míg a hölgyek számára egyberészes ruhák, blúzok és kényelmes öltönyök viselését javasolják.


AMI MÉG ÉRDEKELHET