Ai văzut vreodată wellness de maimuțe?

În Japonia, maimuțele o duc atât de bine încât au propriul lor spa, care în plus este și o atracție turistică.

Foto: Shutterstock

Parcul de Maimuțe Jigokudani se găsește în munții de pe insula Honshu. Locul în care maimuțelor le place să se încălzească este situat în valea râului Yokoyu, la izvoarele dintre stâncile foarte abrupte. În special macacilor le place să se încălzească în acest spa cald și natural.

Foto: Unsplash

Atracția din Parcul Național Joshinetsu-Kogen este situată la o înălțime de 850 metri deasupra nivelului mării. Izvorul cu apă caldă a fost deschis publicului în anii 1800, dar nu se știe exact când (undeva prin anii ’60) a fost însuşit de macacii japonezi. Animalele, numite și maimuțe de zăpadă, veneau în zonă pentru hrană din pădurile apropiate, dar și-au dat seama că în zilele reci, cu zăpadă, este deosebit de plăcut să se încălzească în apa izvorului, așa cum fac și oamenii. Iar acum, când wellnessul de maimuțe a ajuns o adevărată atracție, găsesc mereu mâncare adusă de turiști și îngrijitori, așa că procesul a devenit unul care se auto-perpetuează.

Iarna, când împrejurimile minunate sunt acoperite de zăpadă, putem vedea tot mai multe maimuțe mergând mai aproape de lacuri, chiar și familii întregi de macaci, în timp ce fac baie împreună – sau putem vedea femelele care își încălzesc micuții după baie. În parcul maimuțelor este interzisă atingerea animalelor, acestea pot fi observate sau fotografiate doar de la distanță, iar vizitatorii nu pot intra nici în apă. Apa de izvor încălzește atât de mult și aerul, încât putem avea parte de o plimbare confortabilă în parc chiar și în frigul iernii.

Galerie foto:

Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET