3+1 kalandpark Romániában

Park+kaland= aktív szabadidő és feltöltődés.

Fotó: Getty Images

Ha az egész család kikapcsolódna és feltöltődne, egy kalandpark szuper választás lehet kicsikkel és iskolásokkal egyaránt.


A járványhelyzet függvényében változhatnak a nyitvatartási és biztonsági szabályok, látogatás előtt érdeklődjünk az intézkedésekről.

ARSENAL – SZÁSZVÁROS

Ha a kalandparkokról szóló ismereteink ott rekedtek meg, hogy van egy-két erdei kötélpálya egy fás területen, ideje felülvizsgálni ez az elképzelést. A szászvárosi Arsenal Parkban például ezen kívül íjazhatunk, lovagolhatunk, célba lőhetünk, fürdőzhetünk, paintballozhatunk, minigolfozhatunk és bungee jumpozhatunk, illetve bejárhatjuk a 88 hektáros (!) területet elektromos robogóval vagy kerékpárral. Mindezt egyedülálló környezetben tehetjük meg: a parkot az egykori lőszergyár területén alakították ki, így akár katonai kiképzésben is részt vehetünk. A hangulatot a park területén kiállított több mint száz egykori harci jármű fokozza.

Infó:

  • A KÖTÉLPÁLYÁK 8 ÉVES KORTÓL HASZNÁLHATÓK
  • GYEREKEKNEK 3 MÉTERES MAGASSÁGBAN, FELNŐTTEKNEK AKÁR 41 MÉTERREL A FÖLD FÖLÖTT!
  • arsenalpark.ro

AVENTURA – BRASSÓ

Fotó: 123RF

Az ország egyik legnagyobb kötélpályarendszere minden korosztály számára feledhetetlen élményt kínál, hiszen öt nehézségi fokozatban összesen 16 különböző pálya várja a kalandvágyókat. A tettre kész, de tapasztalatlan mászók a könnyebb pályákon lendülhetnek bele, és ha bírják szusszal, innen haladhatnak fokozatosan a legnehezebb, fekete jelzésű kötélpályáig. Ne hagyjuk ki a 300 méter hosszú csúszást sem a tó feletti siklópályán! Emellett elektromos rolleren, kerékpáron vagy nyitott terepjárón járhatjuk be Brassó meseszép környékét.

Infó:

  • A KÖTÉLPÁLYÁK 4 ÉVES KORTÓL HASZNÁLHATÓK
  • A LEGMAGASABB, 16 MÉTEREN LÉVŐ PÁLYA 16 ÉVEN FELÜLIEK ELŐTT ÁLL NYITVA
  • parc-aventura.ro

Adrenalin – Kolozsvár

Közel száz akadály és további harminc, gyerekeknek szánt játék vár minket Kolozsvár közelében (autóval 15 perc), a Bükk fáira szerelt kalandparkban. Az újranyitást követően már használható a legújabb látványosság, a Zerge névre keresztelt mobil mászófal is, a gyerekek ügyessége és mozgáskoordinációja további 3 pályán (Katica, Nyuszt, Sárkány) fejleszthető. A felnőtteket 147 illetve a 167 méter hosszú tiroli csúszópálya várja. A profi sziklamászó felszereléseknek köszönhetően mindenki önfeledten összpontosíthat a pályák teljesítésére.

Infó:

  • A 3 GYEREKPÁLYA 140 CM MAGASSÁG ALATT HASZNÁLHATÓ
  • FELNŐTTEKNEK: 1 GYAKORLÓPÁLYA, 7 KÜLÖNBÖZŐ KÖTÉLPÁLYA, 2 CSÚSZÓPÁLYA
  • adrenalinpark.ro

Balu – Hargitafürdő

Fotó: 123RF

Az ország egyik legrégebbi kalandparkjában a legkisebbeknek tervezett pályákon a kötélhidak között házikó, mászófal, hurokhinta, rönkhíd, kötélháló, hordók és gumiabroncsok teszi változatossá a kalandozást. Csupa gyereket próbáló feladat, ezután pedig jöhetnek a szülőkkel közös pályák. A felnőttek szórakozását további hét pálya szolgálja, emelkedő nehézségű akadályokkal. A Keleti-Kárpátok gyönyörű csúcsai között, a Hargita hatalmas fenyőrengetegében megbúvó Balu Park különlegessége Közép-Európa legnagyobb, 985 méter hosszú tiroli csúszópályája.

Infó:

  • AZ AKADÁLYOK 3 ÉVES KORTÓL HASZNÁLHATÓK
  • 11 PÁLYA: 3 GYEREKEKNEK, 1 KÖZÖS, 6 FELNŐTTEKNEK ÉS 1 CSAPATOKNAK
  • balupark.com
AMI MÉG ÉRDEKELHET