Nem bírod a hideget? Íme egy európai sziget, ahol most is 20 fok van!

Gran Canaria, a Kanári-szigetek névadója, és egyben legnagyobbika enyhe szubtrópusi klímájáról és gyönyörű tengerpartjairól ismert – nem véletlen, hogy egész évben az egyik legnépszerűbb európai úti cél.

Fotó: Pixabay


Ha télen utaznánk, keresve sem találnánk jobb úti célt mint Gran Canaria, hiszen a szigeten ilyenkor is teljesen megszokott a húsz fok körüli hőmérséklet és a ragyogó napsütés, ráadásul az előrejelzések szerint karácsonykor sem kizárt a 20-25 Celsius-fok körüli hőmérséklet.

Fotó: Shutterstock

A spanyol szigetet – ami Tenerife után a szigetcsoport második legnépesebb tagja – az UNESCO 2005-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánította, ami abszolút érthető, hiszen számos természeti kinccsel találkozhatunk itt. Ezek közül a leggyönyörűbbek talán a Maspalomas dűnék: csodálatos látvány, ahogy a sivatag homokbuckái egybefolynak az óceánnal.

Fotó: Shutterstock

Kiemelkedően szép még a Caldera de Bandama, amely a szigetcsoport leghatalmasabb vulkánikus krátere. Területe tökéletes helyszín egy rövidebb téli túrához: az 1000 méter átmérőjű kráterben egy 3 kilométeres ösvényen kerülhetünk még közelebb Gran Canaria állat- és növényvilágához, a csúcsról pedig csodás kilátás nyílik a sziget fővárosára, Las Palmasra.

És ha már Las Palmas: ha könnyed városi kikapcsolódásra vágyunk, az egyik legjobb helyen járunk majd. A 380 ezres város központja könnyedén besétálható, és ami a legjobb: az időjárás télen is megengedi majd, hogy megpihenjünk a rengeteg kávézó, bár vagy étterem valamelyikének teraszán.

Fotó: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET