Ünnepi látványosságok – fényjátékok európai botanikus kertekben

Európában ebben az időszakban már nemcsak a karácsonyi vásárokban gyönyörködhetünk, de több botanikus kertben is látványos fényjátékkal készülnek a téli ünnepekre. Ezek közül válogattunk négyet Rómától és Párizstól Berlinen át Londonig.

Fotó: Facebook


l’Orto Botanico di Roma – Olaszország

Olaszország fővárosa már javában készül az év végére, ha pedig egy modern élményben szeretnénk részt venni, akkor érdemes a l’Orto Botanico di Roma felé vennünk az irányt. Az évente megrendezett „Trame di Luce” (a fény textúrái) fesztivál során 3D installációk, több érzékszervet igénybe vevő kiállítások és LED-csatornák mágikus egyvelege szórakoztatja majd a vendégeket.

Nyitvatartás: 2024. január 7-ig

Fotó: Instagram

Kew Gardens – Egyesült Királyság 

A London központjától nem messze található Kew Gardens minden évben tündérmesévé alakítja a Királyi Botanikus Kerteket. A gyertyafényes, 3 kilométer hosszú útvonalon haladva megcsodálhatjuk a színes installációkat, és akkor sem kell aggódnunk, ha közben megéheznénk: területén standok sokasága várja a látogatókat, akik megkóstolhatják a helyi forralt borokat vagy éppen a népszerű Yorkshire puddingot.

Nyitvatartás: 2024. január 7-ig

Fotó: Facebook

Botanischer Garten – Németország

Németország akkor is kiváló választás, ha elsősorban a karácsonyi vásárok érdekelnek minket. Amennyiben viszont kevesebb ember környezetében szeretnénk ünnepelni, akkor a berlini Botanischer Garten egy kicsit nyugodtabb alternatívát jelent.

Nyitvatartás: 2024. január 14-ig

Fotó: Facebook

Jardin des Plantes – Franciaország

Bár a Champs-Élysées fényfüzérei és a Tuileriák kertjének jégpályái is méltó lehetőséget biztosítanak az ünnepi időszakban, a Jardin des Plantes fényfesztiválja talán még ennél is elragadóbb. A trópusi fákat idén november 22-től díszítette fel a város, sétánk során pedig karácsonyi öltözékben láthatunk különböző szobrokat, virágokat és persze animált kiállításokat is megtekinthetünk.

Nyitvatartás: 2024. január 21-ig

Fotó: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET