5 bosszantó szokás, amely mindenkit kiborít a kempingben!

A kempingezés közben sokan – ha nem is készakarva – fütyülnek az etikettre, ami nem csak dühítő a többi kirándulóra nézve, de akár veszélyes is lehet.

Fotó: Pixabay

Csak azért, mert a kempingezés szabadban zajlik, az általános, íratlan szabályokat ugyanúgy be kell tartani, mintha szállodában vagy panzióban szállnánk meg. Íme, mire figyeljünk oda akkor, ha a kempinget választjuk a nyaralás során.

TÚL KORAI ÉRKEZÉS

A kempingekben egyáltalán nem nézik jó szemmel, ha előbb futsz be, mint a megadott időpont. Senki nem szereti, ha mellette állnak türelmetlenül, miközben igyekszik összepakolni a cuccait, ezért te se állj az előző vendég sarkára a foglalási időpont előtt. Ha úgy alakul, hogy a megbeszéltnél előbb tudod elfoglalni a helyed, inkább telefonálj oda előtte és kérdezd meg, van-e szabad sátorhelyük, amit esetleg fel tudnak kínálni az eredeti helyett. Ha nem, kérdezd meg, hol tudsz egy finomat enni, úszni, túrázni, vagy bármilyen más szabadtéri tevékenységet folytatni a becsekkolás időpontjáig, a kempingezés pedig megvár

KINT HAGYNI AZ ÉTELT

Fotó: Pixabay

A szabadban hagyott elemózsiák nemcsak a madarakat, mókusokat, bogarakat és egyéb, bosszantó kártevőket vonzhatnak magukhoz, de akár a medvéknek is nagy csábítás lehet. Arról nem beszélve, hogy egy forró, nyári napon könnyen kaphattok ételmérgezést is. Inkább igyekezzetek egyszerre étkezni, ha többen vagyok, és mindig, minden ételt jól pakoljatok el, és tároljatok – zárható dobozokban – megfelelően

ÉGVE HAGYNI A TÁBORTÜZET

Soha ne feküdj le úgy aludni, hogy biztosan el nem oltottad a tüzet, ugyanis ez rendkívül veszélyes és udvariatlan is a többi kempingezővel szemben. Várd meg, amíg a fa könnyű hamuvá válik, majd minden részét alaposan locsold meg vízzel – nem csak ott, ahol pirosan izzik! Akkor vagy kész, ha a jellegzetes sziszegő hangot már nem hallod. Ezen kívül arra is mindig figyelj, hogy soha ne hagyd felügyelet nélkül az égő tüzet, és csak a kijelölt tűzrakó helyen gyújts alá. Nem készültél tűzifával? Csak olyan ágakat, gallyakat szedj össze, amit a földön, elhullva találsz, még ha távolabb is kell menned érte.

KEMPING MELLETT SÁTOROZNI

Fotó: Unsplash

Teltház esetén jó ötletnek tűnhet a kempingen kívül felverni a sátrat, de könnyen lehet, hogy az már magánterületnek számít, így meg is büntethetnek. Emellett így már nem használhatod a kemping illemhelyét. Ezért ilyenkor a legjobb keresni egy másik kempinget, de ha nem foglaltál előre és nem szeretnél hoppon maradni, igyekezz inkább hétköznap, csúcsszezonon kívül kempingezni.

ELENGEDNI A KUTYÁT

Több kemping is engedélyezi a házi kedvencek behozatalát, de ez nem jelenti azt, hogy a kutyánk kedvére szaladgálhat a területen. Lehetnek olyan vendégek is, akik kevésbé állatbarátok vagy félnek a kutyáktól, de az is lehet, hogy más, pórázra kötött ebbel kerül összetűzésbe a tiéd. Érdemes alaposan elolvasni a kemping háziállatokra vonatkozó szabályzatát, mielőtt lecsatolnád a pórázt a kutyáról.

AMI MÉG ÉRDEKELHET