Milyen jó volna már a jegy vásárlásakor tudni, pontosan mire számíthatsz a repülőgépen! Immár lehetséges!

Ha kényelmes helyet szeretnél a repülőn, akkor jegyvásárlás előtt nézd meg azokat a weboldalakat, ahol megmutatják, pontosan milyen az a gép, amivel utazni fogsz.

Fotó: Shutterstock


Mindenki szeretne kényelmesen ülni a repülőn: a Seat Guru és a Flight Expert két független (repülőjegyet nem árusító, csak közvetítő) oldal, amely segíthet ebben.

Ahogy egy szállás kiválasztásánál is akár órákat töltesz azzal, hogy a legszebbet és legjobbat megtaláld, úgy a repülőjegy vásárlására, az ülőhely lefoglalására is szánj kicsit több időt. A Seat Guru és a Flight Expert repülési weboldalak legjobb szolgáltatása, hogy néhány adat megadása után megtudhatod, milyen a járatod alaprajza, így foglalás előtt megnézheted, pontosan, hova szeretnél ülni.

​Milyen adatokra van szükség?

Fotó: Shutterstock

Elég a légitársaság neve, a repülőgépjárat száma (flight number) és az utazás dátuma, majd kattints a „view map" gombra, és már ki is dobja a rendszer, hogyan néz ki gép belseje.

Láthatod, az utastér mely részére érdemes helyet foglalnod, hol tudsz mobilt tölteni vagy hol dönthető az ülés.

Ha nem akarsz plusz díjért előre üléshelyet foglalni jegyvásárláskor, a repülés során akkor is hasznosak lehetnek ezek a weboldalak, hiszen amikor becsekkolsz, feladod a nagy poggyászokat, megkérdezhetik, hol szeretnél ülni. Amíg sorban állsz, nézd meg a járatod repülőgépének adatait és válogass, majd amikor sorra kerülsz, kérdezz rá, hogy a neked tetsző helyek közül melyek szabadok még.

​Mit tudhatsz meg a repülés előtt?

Fotó: Shutterstock

  • Mekkora a lábhely egyes sorokban?
  • Hol vannak és mely soroknál nincsenek ablakok?
  • Mekkora az illemhelyiség és hány darab mosdó van?
  • Mekkora a fejed fölött a csomagtartó?
  • Mennyire dönthető az ülés?
  • Mely üléseknél vannak a szárnyak, amelyek akadályozzák a kilátást, cserébe viszont több a hely az ülés előtt?
  • Hol vannak a vészkijáratok?
  • Merre vannak hálózati adapterek, amin töltheted a telefonodat, tabletedet?
AMI MÉG ÉRDEKELHET