Kia EV6 desemnată „Mașina anului 2022 în Europa”

Crossoverul electric a fost votat câștigător general de către un juriu format din 61 de jurnaliști auto de renume din 23 de țări europene.

Foto: Kia Motors


Foto: BMW Group

Modelul Kia EV6 a fost inițial selectat pentru a fi luat în considerare pentru premiul de top, alături de peste șaizeci de modele care au fost lansate în 2021. În noiembrie, juriul COTY a redus această listă lungă la o listă scurtă formată din șapte modele, dintre care șase erau automobile electrice (EV), demonstrând și mai mult importanța tot mai mare a acestora pentru consumatori pe măsură ce societatea face tranziția către un nou viitor în mobilitate.

Foto: Kia Motors

De pe lista scurtă, EV6 a luptat cu succes în fața concurenței formată din Hyundai IONIQ 5, Ford Mustang Mach-E, Škoda Enyaq iV, Cupra Born, Renault Mégane E-Tech și Peugeot 308 pentru a fi desemnată „Mașina anului 2022 în Europa”. Kia EV6 a primit un total de 279 de puncte pentru a revendica victoria, urmată de Renault Mégane E-Tech (265 de puncte), Hyundai IONIQ 5 (261 de puncte), Peugeot 308 (191 de puncte), Škoda Enyaq iV (185 de puncte), Ford Mustang Mach-E (150 de puncte) și Cupra Born (144 de puncte).

Foto: Kia Motors

EV6 este primul automobil electric dedicat Kia care se bazează pe platforma modulară E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a companiei. EV6 are un spațiu interior încăpător, o autonomie impresionantă de 528 km și capacități de încărcare ultra-rapidă de 800 V care le permit clienților să efectueze o încărcare a bateriei de 10 până la 80% în doar 18 minute.

Foto: Kia Motors

Indicând poziționarea sa high-tech, EV6 a fost primul model global care a încorporat noua filozofie de design Kia, „Opposites United”, care se inspiră din contrastele regăsite în natură și umanitate. Premiul „Mașina Anului 2022 în Europa” este cel mai recent dintr-un număr tot mai mare de premii renumite la nivel mondial acordate modelului EV6 de la lansarea sa anul trecut.

AMI MÉG ÉRDEKELHET