Mobilitate electrificată: noul Kia Niro în trei versiuni

Cu trei opțiuni de sisteme de propulsie (hybrid, plug-in hybrid și 100% electric), noul Niro se adresează tuturor celor care doresc să facă tranziția la un automobil electrificat.

Foto: Kia Motors

Disponibil în configurații cu sisteme de propulsie hybrid electric (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și 100% electric (BEV), noul Kia Niro permite în continuare clienților să aleagă o soluție electrificată care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

Foto: Kia Motors

Prin creșterea dimensiunilor exterioare ale noului Niro cu până la 65 mm în lungime și cu 20 mm în ampatament în comparație cu modelul anterior, Kia a creat un interior spațios și funcțional. Materialele sustenabile din cabină limitează și mai mult impactul automobilului asupra mediului.

Noile modele Niro HEV și PHEV dispun de motorul GDI Kia Smartstream de 1.6 litri, care încorporează o serie de soluții concepute pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil. Înlăturând treapta de marșarier și preluând puterea de la motorul electric în locul celui cu ardere în timpul deplasării cu spatele, noua transmisie economisește 2.3 kg și îmbunătățește în ansamblu eficiența combustibilului cu 0,62% la versiunile HEV și PHEV.

Foto: Kia Motors

Îmbunătățirile specifice noului Niro PHEV includ o baterie mai mare de 11.1 kWh, față de 8,9 kWh la modelul anterior, permițând o autonomie electrică de până la 65 km (conform ciclului combinat WLTP,), ideală pentru majoritatea deplasărilor zilnice. De asemenea, echipa de ingineri Kia a optimizat modul de rulare EV al automobilului pentru a se asigura că noul Niro PHEV poate funcționa mai mult timp utilizând energie electrică.

Clienții care aleg noul Niro EV vor beneficia de o autonomie complet electrică de până la 460 km. Încărcarea bateriei necesită doar 43 de minute pentru o încărcare de la 10-80% în condiții optime, folosind un încărcător rapid.

Foto: Kia Motors

În centrul noului Niro se află a treia generație a platformei avansate K dezvoltată de Kia, o arhitectură care a fost concepută și îmbunătățită pentru a oferi flexibilitate, performanță și siguranță. Ocupanții scaunelor din față se vor bucura de un spațiu de 1.028 mm pentru cap și 1.053 mm pentru picioare, în timp ce pasagerii scaunelor din spate sunt recompensați cu un spațiu de 1.005 mm pentru cap la modelele HEV și PHEV și 967 mm la Niro EV. Capacitatea a portbagajului noului Niro ajunge până la 1.445 litri la modelul HEV, 1.342 litri la modelul PHEV și 1.392 litri la modelul EV cu scaunele din spate rabatate. Un portbagaj frontal util de 20 de litri adaugă un potențial spațiu de stocare suplimentar pentru cei care optează pentru modelul Niro EV.

Livrările europene ale noului Niro sunt programate să înceapă în trimestrul 3 al anului 2022.

AMI MÉG ÉRDEKELHET