Eladó Gianni Versace egykori manhattani luxuslakása – kukkantsunk be!

New York ingatlanpiaca éppen most kapott egy luxuslöketet – elképesztő fotókon a 70 millió dollárért árult nagyvárosi luxuspalota.

Manhattan a sokmillió dolláros penthouse-ok és luxuslakások otthona. A helyi ingatlanpiac legújabb sztárja az egyik legimpozánsabb, amit valaha látott a város: az egykori olasz divatdiktátor, Gianni Versace (1946-1997) palotáját a Sotheby’s Realty dobta piacra, pontosan 70 millió dollárért. Lássuk, mit kínálnak ezért a pénzért!

Fotó: Sotheby’s Realty

A hatemeletes, elegáns palota Manhattan egyik csendesebb részén, az Upper East Side-on található, a Fifth Avenue és a Madison Avenue között.

Az ötvenes években emelt épület belső tere összesen 1317 négyzetméter.

Gianni Versace 1995-ben vásárolta meg az épületet, amit aztán a saját, egyedi stílusában újíttatott fel, a pompázatos olasz barokkból nyerve az inspirációt.

A hét hálószobás, hét fürdőszobás palotában öt kandalló található, valamint belső lift, tetőterasz, játék- és médiatermek, továbbá tágas kert tartozik hozzá. A belépőket lenyűgöző márvány körlépcső fogadja, míg a belső teret az óriási, kertre nyíló erkélyen keresztül érkező természetes fény világítja be. Az óriási ebédlő, amelynek falait kézzel festett vászon borítja, közvetlenül a kertre nyílik, így ideális nagyobb partik helyszínének is.

Fotó: Sotheby’s Realty

Az épület grandiózusságát tovább növeli a harmadik emeleten lévő egyik nappali, amelynek plafonját mesterien kivitelezett freskó díszíti, falain pedig egy firenzei palotából áthozott, 19. századi festmények láthatók. A központi hálószobához óriási spa fürdőszoba tartozik, aranyozott részletekkel, antik oszlopokkal, márvány-jacuzzival és gőzkabinnal. Az utolsó emeleten található a második konyha és még egy fürdőszoba, ezek a játék- és média-termeket szolgálják ki. A tetőteraszról pedig gyönyörű kilátás nyílik a városra.

A palota ára 70 millió dollár – a szerencsés vevő pedig nemcsak egy minden igényt kielégítő, tökéletes fekvésű luxusépülettel gazdagodik, de egyben egy divattörténeti és építészeti attrakcióval is.

Fotógaléria

AMI MÉG ÉRDEKELHET