Bizarr, de népszerű: egy brazil koktél vörösborral és sűrített tejjel

Fotó: Pexels


Alighanem szinte mindenkinek a gyümölcsös spanyol sangría jut az eszébe, ha a vörösboros koktélok kerülnek szóba. Bár másfajta vörösbor alapú koktélok is léteznek, sűrített tejet nem sokan tennének ezekbe – megteszik viszont a brazil Espanhola mixerei.

A Brazíliából származó Batida Espanhola jellegzetes alapanyagai a vörösbor, a sűrített tej, az ananász és természtesen a jég. Elkészíteni sem nehéz, egyszerűen csak összeturmixolják ezeket a hozzávalókat, és már szürcsölhetjük is a dél-amerikai országban közkedvelt italt – bár a legtöbb borszakértő igencsak elképedt arcot vágna a láttán.

youtube.com

Batida Espanhola

A brazíl gasztronómia rendszeresen használja a sűrített tejet, a desszertek területén például kimondottan népszerű alapanyag. Akik oedig már megkóstolták az Espanholát, úgy nyilatkoztak, hogy egy ízletes és frissítő koktél, amelyben a sűrített tej csak „lágyítja” a bor ízét.

Amennyiben a koktél felkeltette az érdeklődésünket, az fentebb látható, népszerűsítő TikTok-videó alapján is elkészíthetjük, de akár magunktól is belefoghatunk. A legfontosabb, hogy egy szárazabb bort válasszunk hozzá, és alaposan keverjük el benne a sűrített tejet. A bornak nem kell túl drágának lennie, de azért – az ideális íz elérésének érdekében – ne is a legolcsóbb fajtából vegyünk egy palackkal. A sűrített tejből az édesebb változatok között érdemes keresgélni, ananász helyett pedig eperrel is elkészíthető.

AMI MÉG ÉRDEKELHET