Koktélokkal a világ körül a szilveszteri buliban

Három ország, három ünnepi koktél, amelyet bárki elkészíthet!

karácsonyi koktél
Fotó: Drive Magazin

Világkörüli hangulatot hozhatnak az ünnepi asztalra az alábbi különleges koktélok, amelyek akár otthon is elkészíthetők. A videók megtekintése amatőr koktélkészítők mellett gasztrokalandorok és szenvedélyes utazók számára is kifejezetten ajánlott.

A francia stílusú ünnepi koktélban 2 cl Hennessy VSOP konyakot, 2 cl Cointreau narancslikőrt és 2 cl Baileys ír krémlikőrt keverünk össze, amihez jön még 6 cl házi vaníliaszirup, 1 cl házi citrusmixe és 1 cl narancslé, majd egy tojást is beleütünk a shakerbe. Ha igazán habosra változatra vágyunk, kétszer kell shake-elni, előbb jéggel, majd jég nélkül.

A névadó édességet a díszitőelemként a teljes poharat lefedő karamellizált cukorréteg is felidézi

Az újragondolt és átkeresztelt Bloody Mary remek választás az angolos hangulat mellé, amit a szokásos vodka helyett felhasznált gin is indokol. Alkotóelemei tehát 5 cl Tanqueray London Dry Ginre, 2 dl paradicsomlére és egy különleges fűszerkeverék, amiben Worcester-szósz, zellerlé, tabasco, fokhagyma, só és bors van.

Hogy ne habosítsuk fel a paradicsomot, a koktélt nem shake-erben keverjük össze, csak néhányszor átöntjük egy szűrőn. A gazdag dekorációt egy klasszikus angol reggeli ihlette: egy kis pirított bacon, karamellizált hagyma, szárított paradicsom, gombapor és még egy mini tükörtojás is kerül a hawaii fekete sóval díszített pohár tetejére.

Maga a pohárba töltött szilvásgombóc!

Ennél a koktélnál a pohár előkészítése az első dolgunk, amelyet kívülről cukor és pankomorzsa keverékébe hempergetünk. A keveréket 3 cl Unicum Szilva, 1 cl Heering Cherry cseresznyelikőr, 4 cl fahéjszirup, 2 cl házi citrusmix, 1 cl házi vaníliaszirup, valamint 2 cl alma-szegfű-ánizs-fahéj premix alkotja.

AMI MÉG ÉRDEKELHET