Mely italok lesznek 2024 legnagyobb kedvencei a koktélbárokban?

A felhasználói véleményekre specializálódott Yelp adatkutatókkal és trendszakértőkkel együtt létrehozott egy kimutatást, melyben azt vizsgálták, mire vágynak a fogyasztók.

Fotó: Shutterstock



A vendégvéleményeket gyűjtő Yelp portálon különböző szolgáltatásokat – így éttermeket és bárokat is – értékelhetünk. A vállalat most egy olyan kimutatást készített, amely 2024 várható gasztrotrendjeit vetíti előre. Az eredmények megállapításához többmillió keresést vizsgáltak meg, így szerintük a következő koktélok fogják meghatározni a jövő évet.

A Hugo Spritz lehet az új sztár

Fotó: Pixabay

A sztárkoktélok mezőnyét eddig a kesernyés, narancsos Aperol Spritz és a Negroni különböző változatai uralták, ám úgy tűnik, egyre nő az igény az olyan koktélok iránt, melyekben kevesebb alkohol található. Így az édeskésebb, proseccóval és bodzasziruppal készített Hugo Spritz lehet majd 2024 nyarának egyik legkedveltebb itala, ugyanis az adatok szerint 1121 százalékkal megnőtt az erre az italra irányuló keresések száma.

Szokatlan Martinik

Fotó: Unsplash

Azonban nem csupán az Aperol és a Hugo Spritz iránt érdeklődtek az emberek; meglepően sok keresés érkezett a Martini alapú koktélokra is. A Yelp szerint olyan furcsa variációkra kerestek az emberek, mint például a matchás (+1323 %), a paradicsomos (+ 131 %), vagy éppen a szarvasgombás Martini (+ 92 %), de a közkedvelt Espresso Martini (+ 56 %) iránt sem lankadt az érdeklődés.

Kávés italok

Fotó: Shutterstock

A kávés italokra is egyre többen tarthatnak igényt, a legújabb őrület pedig a carajillo nevű koktélt érinti – a Spanyolországban és Latin-Amerikában elterjedt ital mindössze két hozzávalóból, valamilyen alkoholból (pl.: rum) és hideg kávéból áll.

Alkoholmentes italok

Fotó: Shutterstock

Az alkoholmentes kategóriában a gyümölcsökből és zöldségekből készült smoothiek voltak a legnépszerűbbek. Az egészséges, növényi alapú táplálkozásra egyre többen figyelnek, a Hailey Bieber által készített smoothiekra irányuló keresések száma például mintegy 408 százalékkal nőtt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET