Kolozsvár a jazz ritmusára vibrál majd

Közel 20 országból több mint 35 zenekar lép fel a 11. Jazz in the Park fesztiválon, amelyet szeptember 1-3. között rendeznek meg Kolozsváron.

Jazz in the park koncert

Fotó: Facebook

A Jazz in the Park 11. kiadását a kolozsvári Romulus Vuia Nemzeti Néprajzi Parkban rendezik. A szervezők összetett és izgalmas programkínálattal, sok új élménnyel és tevékenységgel, érdekes beszélgetésekkel, pop-up éttermekkel és különböző vásárokkal várják a nagyközönséget.

Fotó: Facebook

A kolozsvári Jazz in the Park Fesztivál (szeptember 1-3.) minden korosztálynak szól, így mindenki találhat magának érdekes programot.

Három nap alatt több mint 35 zenekar és művész lép fel a fesztivál öt színpadán.

A kapuk minden nap 14 órakor nyitnak, és miután a koncertek 23.30-kor véget érnek, a zenekedvelők az Éjszakai Színpadhoz mehetnek át, ahol hajnali 4 óráig folytatódik a buli.

A kolozsvári skanzen különféle programoknak ad otthont, így a tavalyi premier sikere után visszatér a "Találkozások a tornácon" elnevezésű pódiumbeszélgetés-sorozat is. A központi téma itt is a zene lesz, így olyan témákat érintenek, mint a zeneoktatás jövője, a zene szerepe a társadalomban, valamint a mesterséges intelligencia és a zenélés kapcsolata. A fesztiválon fellépő zenekarokkal és művészekkel is itt lehet majd találkozni.

Foto: Facebook

Az idei fesztiválon fellép aThe Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Nightmares on Wax, Theo Croker, Fun Lovin' Criminals, Mansur Brown, Alexandru Andrieș, Camilla George, Nani Noam Vazana, The Heliocentrics, Ada Milea, JazzyBIT, Jan Gunnar Hoff Trio, Guts, Nickodemus, Mork, Daykoda, 7th SENSE, Andi Moisescu, Andra Botez, Pantaloons, Andrei Irimia, Mischa Blanos, FUNKorporation, KLT & Jessy Elsa Palma, Andrei Petrache Trio, Moss Farai, Dodo, Iorga, UFe, Bully, DigitaLove, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu, Bogdan Roșca-Zasmencu. Hozzájuk csatlakozik aKlawo, a JazzQuarters Trio és a DS Project Orchestra – mindannyian a nyári Jazz in the Park 2023 Nemzetközi Verseny győztesei.

AMI MÉG ÉRDEKELHET