Rio de Janeiro egy extra "karneválra" készül! Ki ad ingyenes megakoncertet a Copacabánán?

Madonna május 4-én ingyenes koncertet ad Rio de Janeiro híres Copacabana strandján, ezzel ünnepelve világkörüli turnéja lezárását.

Fotó: Shutterstock


A koncert a 65 éves Madonna visszatérését jelenti Brazíliába, ahol legutóbb 2012-ben lépett fel. A hatalmas show lesz a művésznő egyetlen dél-amerikai koncertje a "Celebration" turnéja keretében, amellyel 40 éves karrierjét ünnepli. Madonna tavaly októberben indította útjára a turnét.

„Brazília, hamarosan jövök'' - mondta a ''Material Girl'' és a ''Vogue'' című slágerek énekesnője egy videóban a dél-amerikai országban élő rajongóknak. ''Ez lesz a sztár eddigi legnagyobb koncertje, egy felejthetetlen koncert a világ egyik legszebb színpadán'' - olvasható az amerikai művésznő honlapján. A brazíliai show lesz a "Celebration" turné egyetlen ingyenes fellépése – az amerikai énekesnő ezzel akar köszönetet mondani brazil rajongóinak.

Fotó: Shutterstock

A hétszeres Grammy-díjas Madonna turnéja jelenleg Észak-Amerikában fut. A közelgő áprilisi koncertdátumok között szerepel három fellépés Miamiban és öt a mexikóvárosi Palacio de los Deportes-ben, ami az egyetlen latin-amerikai állomás Rio de Kaneiro előtt. Korábban amúgy olyan zenészek és együttesek adtak ingyenes koncertet a Copacabanán több millió rajongó előtt, mint a Rolling Stones, Rod Stewart és Lenny Kravitz.

Fotó: Shutterstock

A szervezők szerint a koncert hasonló logisztikát igényel, mint a Copacabana strandon évente megrendezett hagyományos szilveszteri tűzijáték, amely minden alkalommal legalább egymillió embert vonz. A Rolling Stones-koncert 2006-ban amúgy a becslések szerint 1,2-1,5 millió embert vonzott. A helyi szállodaipar természetesen üdvözölte a koncert hírét. ''A szilveszter idén korábban jött'' - mondta egy interjúban Alfredo Lopes, a riói szállodai szakmai szervezet vezetője. Szerinte a város népszerű területein a szállodák kihasználtsága a koncert előtt elérheti a 100 százalékot.

AMI MÉG ÉRDEKELHET