Könyvajánló az utazás szerelmeseinek, ha olvasva pihennének az ünnepek alatt

Öt lenyűgöző könyv, amellyel a fotelból bejárhatjuk a világot.

Fotó: Shutterstock


Lucy Clarke: A túra

A Sunday Times Bestseller kiadványban négy barát életútját követhetjük nyomon. A szereplők hátizsákot ragadva Norvégia gyönyörű erdeibe indulnak azért, hogy maguk mögött hagyják az átlagos hétköznapokat. Köztük és a hegycsúcs között nincs semmi egyéb, csak az érintetlen erdő és a metszően kék ég. Az erdőnek viszont van egy sötét oldala: egy évvel ezelőtt a térségben nyoma veszett egy nőnek, azóta pedig a hegységet gyanakvás és megválaszolatlan kérdések övezik. Mondani sem kell, hogy a baráti társaság útja pontosan a rejtélyek kellős közepébe vezet...

Fotó: Libri

Cheryl Strayed: Vadon

Cheryl úgy érzi, élete már egy ideje nem halad semerre. Az élete során számos tragédiát és kudarcot átélt nő depressziója közepén úgy dönt, nekivág a több ezer kilométeres Pacifikus Tanösvénynek. A fizikai és mentális szempontból is borzasztóan megpróbáltató utat végül három hónap alatt sikerül megtennie, mely során barátokra lel, és nem utolsó sorban lelki erejét is megtalálja.

Fotó: Bookline

Gayle Forman: Csak egy nap

A fiatal amerikai Allysont burokban nevelték szülei, ám az érettségire szánt ajándéka örökre megváltoztatja az életét. Szüleitől egy nyugat-európai körutazást kap, aminek kulcsfontosságú helyszíne London: itt ismerkedik össze egy Shakespeare-előadáson Willemmel, akivel a regény során sorsfordító kapcsolatot alakít ki. Allysonra egy fordulatot követően élete legmeghatározóbb éve vár, mely során felfedezi önmagát, saját szenvedélyeit és talán arra is rájön, mi is az az igaz szerelem.

Fotó: Bookline

Gunnar Garfors: Ahol csak a madár jár

Guinea, Mauritánia, Líbia, Türkmenisztán, Afganisztán, Kiribati, Nauru, Sao Tomé és Principe vagy Dél-Jemen – helyek, ahová az egyszeri turista nem jut el, a szerző mégis bejárta őket. Milyenek a mindennapok, hogyan élnek a hétköznapi emberek a Föld legeldugottabb vidékein, legyenek azok anarchiába süllyedt, állam nélküli államok, őrült diktatúrák, vagy egyszerűen csak mindennaptól távol eső, alig megközelíthető apró szigetek? A norvég világutazó saját fotóival gazdagon illusztrált, élvezetes stílusban megírt műve elrepít oda, ahol tényleg csak a madár jár.

Fotó: Libri

Kepes András: Istenek és Emberek

Három magyar házaspár egy svájci luxusvillában reked. A természet fenyegető árnyékában, a válogatott gasztronómia finomságok mellett terítékre kerül a múltjuk és a jelenük, miközben konfliktusaikban felsejlik napjaink emberének drámája az erkölcsi és szellemi kapaszkodóit vesztett világban. Nem csak az emberek esnek csapdába, hanem kelepcébe kerül a szerelem és a szexualitás, a barátság és a gyanakvás, a bírvágy és a hatalom, s talán még a párbeszéd esélye is...

Fotó: Libri

AMI MÉG ÉRDEKELHET