Íme a jövő lakókocsija – új koncepciót mutatott be a legendás Airstream

Az Airstream összefogott a Porsche Designnal: az eredmény az új idők igényeinek megfelelő Airstream Studio F. A. Porsche nevű tanulmány.

Illusztráció: Airstream

Egy új Airstream lakókocsi megjelenése még Európában is eseményszámba megy – főleg, ha annyira innovatív, mint a legendás amerikai márka új koncepciója. Az Airstream Studio F. A. Porsche nevű tanulmány a gyártó jellegzetes dizájnelemeit megőrizve veszi figyelembe a túrázók új generációjának igényeit.

Illusztráció: Airstream

A koncepció legizgalmasabb újítása az adaptív felfüggesztés, így a vállalat 90 éves történetében az ultrakönnyű Airstream Studio F. A. Porsche az első lakókocsi, amelyik befér akár a garázsba is. Mindez abszolút összhangban van a piac átalakuló ügyfélkörének igényeivel, a biztonságos otthoni tárolás lehetősége ugyanis fontos szempont számos potenciális tulajdonos számára.

Az adaptív felfüggesztés országúton és terepen is jó szolgálatot tesz.

Előbbi esetben csökkenti a légellenállást, terepen pedig segít a jobb manőverezésben. A szénszálas campertető szintén premier az Airstream történetében: álló helyzetben felnyitva, további 30 centimétert ad hozzá a belső magassághoz.

Illusztráció: Airstream

A kitűnő aerodinamika a kezdetektől fogva a márka egyik védjegye, de az új koncepció esetében méretarányos modelleken végzett szimulációk segítségével sikerült tovább javítani rajta. A légellenállást potenciálisan növelő külső egységeket (mint a klímaberendezés, a pótkerék, a különböző tartályok és a lítiumion-akkumulátor) okosan helyezték el a padlórészben és a belső térben.

Illusztráció: Airstream

A hátsó ajtót két, felfelé, illetve lefelé nyíló részre osztották a tervezők, ami nemcsak a bejutást és a bepakolást könnyíti meg, de egy terasz kialakítására is szolgál.

A belső tér szintén jól variálható.

A hátsó ülőrész gyorsan átalakítható étkezőből munkaterületté vagy 208 x 155 cm-es alvóhellyé. A fürdőszoba ajtaja szabadon forog, hogy elrejtse a WC-t, amikor az nincs használatban. Ez a hatékony kialakítás több helyet hagy a szomszédos konyhában is, amelyet tovább bővíthet a felhajtható pult. A koncepció sorozatgyártása kérdéses, de az biztos, hogy egyes elemei visszaköszönnek majd a jövőbeni termékeken.

Videón az új Airstream lakókocsi

www.youtube.com

Airstream Studio F. A. Porsche Concept Travel Trailer
AMI MÉG ÉRDEKELHET