Lehet, hogy még nem hallottál róluk, de érdemes tervezni ezzel az 5 úti céllal

Mutatunk öt úti célt, amelyet érdemes még most felkeresni, mielőtt jóval felkapottabbá nem válnak.

Fotó: Shutterstock


A Travel off Path most összeállított egy listát azokról a desztinációkról, melyek bár nem annyira felkapottak, mint a nagyvárosok, egyre inkább trendinek számítanak a tapasztalt utazók körében.

Mérida, Mexikó

Fotó: Shutterstock

A Yucatán-félszigeten fekvő Mérdia választás lehet azoknak, akik kevésbé felkapott célponton szeretnék élvezni Mexikó érintetlen strandjait, színes gyarmati építészeti kincseit, illetve jellegzetes gasztronómiáját. Mérida ráadásul nem esik messze Uxmal és Chichen Itza ősi maja romjaitól sem, így aki szívesen utazna vissza egy kicsit az időben, annak történelmi helyszínek meglátogatására is van lehetősége.

Valkenburg, Hollandia

Fotó: Shutterstock

Hollandia festői Limburg tartományában található Valkenburg mesébe illő települése. A középkori várromok és a barlangok betekintést nyújtanak a régió történelmébe, a helyi karácsonyi vásár és az Ardennek buja erdői pedig csak még tovább fokozzák a település tündérmesét megtestesítő hangulatát.

Portland, Egyesült Államok

Fotó: Shutterstock

Portland városa gasztronómiájának, lüktető művészközösségének és sokszínű kultúrájának köszönhetően minden évben kalandvágyó turisták sokaságát vonzza. Oregon állam legnagyobb városa ráadásul sokoldalú is: közel vannak hozzá olyan természeti desztinációk, mint a Columbia River Gorge és a Mount Hood, melyek több opcióval is szolgálnak a szabadtéri programok szerelmeseinek.

Beppu, Japán

Fotó: Shutterstock

A Japán déli szigetén, Kjúsún található Beppu elsősorban gyógyító forrásairól híres. A gejzírekben, iszapfürdőkben és gőzkamrákban gazdag tájon a „Beppu poklai” is. A látványos jelenség nyolc geotermikus forrásból áll, amelyek nagyjából félóránként kezdenek működésbe.

Vlora, Albánia

Fotó: Shutterstock

Az érintetlen tengerpartjairól ismert Vlora viszont sokkal többet rejt magában, mint a strandolás: itt kiáltották például ki az ország függetlenségét 1913-ban, és a Nemzeti Függetlenségi Múzeumban az eredeti nyilatkozatot is megtekinthetjük. Természeti adottságai miatt a települést nemcsak a nyári strandszezonban, de azon kívül is érdemes lehet meglátogatni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET