Remek helyek, tökéletes panorámával – íme Európa legjobb sky barjai

Sok-sok vendég és megannyi szavazata kellett ahhoz, hogy az Enjoy Travel felállítsa a legjobb tetőteraszok rangsorát, amelyen három spanyolországi bár is szerepel, és van egy különleges izlandi spot is.

Fotó: The Roof

Az Enjoy Travel toplistáját a közösségi médiában összegyűlt ajánlások és értékelések, valamint a szerkesztőség saját tapasztalatai alapján állították fel. Mit innál szívesen: egy pohár fehérbort Lisszabon egyik kellemes tetőjén vagy egy gin tonicot Reykjavík kicsit hűsebb klímáján?

Az Enjoy Travel felmérése alapján a szavazók szerint a londoni Frank's Café lett Európa legjobb tetőterasza. Egy parkoló tetején található, ahol koktélokat és ínycsiklandó falatokat kínálnak és persze lenyűgöző kilátást a brit fővárosra. A második helyen áll az Azotea del Circulo, egy emblematikus madridi bár, amely évszakról évszakra kicsit másképp várja a vendégeket, a hűvös idő beálltával ugyanis tetőt kap a sky bar. Az Azotea a belvárosban található sétatávolságra az El Retiro Parktól és a Plaza Mayor tértől, így városnézés alatti szusszanásra tökéletes ez a hely. Harmadik helyezett a reykjavíki The Roof, amely egy szálloda tetején működik: a széles koktélkínálat egyik specialitása a Veni, Vidi, Kiwi ital.

​Top 10 európai Sky bar

Fotó: Azotea del Circulo

Azotea del Circulo


  1. Frank’s Cafe at Bold Tendencies, London
  2. Azotea del Circulo, Madrid
  3. The Roof at the Reykjavik Edition, Reykjavík
  4. Schweizerhof Flims, Flims, Svájc
  5. Oroya, Madrid
  6. 16 Roof, Isztambul
  7. Sky Bar by Seen, Lisszabon
  8. Patchwork at Sa Punta, Ibiza
  9. Skyline Bar 20up, Hamburg
  10. Mama Shelter, Bordeaux
AMI MÉG ÉRDEKELHET