5 locuri de joacă cool din Europa

Poți face o excursie de familie de neuitat pentru cei mici, ducându-i la aceste locuri de joacă.

Parc de joacă în Spania
Foto: Shutterstock

După ce ați bifat atracțiile obligatorii ale călătoriilor de familie, rezervați-vă o după-amiază pentru o joacă liniștită, unde copiii preiau controlul total. Îți arătăm locuri pe care cei mici și le vor aminti chiar și după ce restul orașului le va dispărea din minte.

Land Plas Madoc – Acrefair, Țara Galilor

Foto: Facebook

Terenul de joacă Land Plas Madoc încurajează tinerii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani să fie aventuroși și să își asume riscuri cu un sortiment de ciocane, fierăstraie și alte materiale de construcție. Acest spațiu plin de paleți și anvelope vechi ar putea părea un cimitir de mașini pentru unii, dar pentru copiii cu o imaginație de neegalat, este o lume cu posibilități infinite. Există întotdeauna trei adulți la îndemână pentru a ajuta la realizarea ideilor.

Linnaeushof – Bennebroek, Țările de Jos

Foto: Facebook

Locul de joacă Linnaeushof este prezentat ca fiind cel mai mare din Europa. Peste 350 de jucării îi așteaptă pe copii, dintre care multe folosesc tehnologie modernă, încurajând joaca interactivă. Printre atracții se numără trasee cu frânghii, trambuline, castele gonflabile, un teren de minigolf, un super tobogan și o replică a unei nave gigantice de pirați. Jocurile sunt grupate în zone diferite în funcție de vârstă, astfel încât cu siguranță va exista o activitate potrivită pentru fiecare.

 Parque Gulliver – Valencia, Spania

Foto: Shutterstock

Inspirat de binecunoscuta poveste a lui Jonathan Swift, Parque Gulliver din Valencia este un loc de vizitat. Locul de joacă este construit în jurul corpului unui gigant întins pe jos, iar copiii se pot cățăra, ascunde și explora trupul completat de tobogane, scări, rampe, peșteri și alte detalii amuzante. Gigantul se află în grădinile Jardín del Túria, unul dintre cele mai mari parcuri din Spania.

Parcul de Fructe și Parfumuri – Stockholm, Suedia

Foto: stockholm.se

În Parcul de Fructe și Parfumuri din Stockholm, copiii se pot juca printre fructe și pomi fructiferi literalmente uriași. Toboganul de aici este o banană gigantică, leagănele sunt cu tematică portocalie, dar există și căsuțe din pere, leagăne cu cireșe și chiar un cadru de cățărat în formă de pepene verde.

Diana Memorial – Londra, Regatul Unit

Foto: Shutterstock

Parcul de joacă Diana Memorial, în apropiere de Palatul Kensington, a fost construit în urmă cu două decenii în onoarea regretatei prințese. Locul de joacă, inspirat de povestea atemporală Peter Pan, are fântâni de sirene, corturi, totemuri și tobogane, dar piesa centrală este o imensă corabie de pirați din lemn, perfectă pentru a se târî, a se cățăra și a se juca, înconjurată de nisip și palmieri. Parcul este foarte popular, așa că este posibil să trebuiască să așteptați pentru a intra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET