4 locuri din Scoția pe care cu siguranță trebuie să le vizităm

Toată lumea cunoaște destinațiile turistice populare, dar dacă plănuim o excursie mai interesantă și mai specială în Scoția, atunci acestea sunt atracțiile ideale!

Foto: Unsplash

Mii de pâraie, cascade, vânturi aspre, ocean turcoaz, ruine de mănăstiri, dar și văi locuite de zâne pline de legende: asta îi așteaptă pe cei care se aventurează în Scoția.

Eilean Shona

Foto: eileanshona.com

Insula privată care a inspirat Țara de Nicăieri din romanul „Peter Pan” a lui J. M. Barrie permite vizitatorilor să evadeze în sălbăticie în timp ce se bucură de confortul și luxul cabanelor minunate de aici. Smartphone-urile, tabletele și televizoarele sunt înlocuite de mediul natural uimitor, în plus, oaspeții se pot relaxa jucând tenis de masă și jocuri de societate, respectiv citind cărți. Dacă însă dorim ceva mai activ, Eilean Shona este ideală pentru înot, caiac pe mare și plimbări cu barca.În timpul vacanțelor sale de vară aici, din anii 1920, scriitorul și dramaturgul J. M. Barrie s-a inspirat din mediul magic, pădurile acoperite cu mușchi, dealurile sălbatice și deschise și plajele cu nisip alb pentru a crea Țara de Nicăieri.

Haymarket, Edinburgh

Foto: Shutterstock

S-ar putea ca Haymarket să nu fie zona pe care cei mai mulți oameni s-ar gândi să o viziteze, deoarece este puțin cam departe de centrul și de principalele atracții din capitala Scoției, dar are un farmec care îl face preferatul multora. Haymarket este ca o comunitate separată de restul orașului Edinburgh.

Are un șir lung de magazine, propria sa gară, restaurante și pub-uri și chiar și propria catedrală.

Brucefield Estate

Foto: Brucefield Estate

Situat în Forestmill, Clackmannanshire, Brucefield Estate datează de 700 de ani, când făcea parte din baronia Schenbothy. Prima oară a fost deținută de familia Stewart din Rosyth, iar acum de biologul Victoria Bruce-Winkler, care s-a întors acasă în 2012 pentru a conduce proprietatea. Moșia cuprinde 420 de hectare de pădure medievală de mesteacăn, stejar și pin de pădure, pășune și teren arabil, care este îmbogățit de ziduri de baraj intercalate cu diguri din piatră uscată. Planul de conservare pe 10 ani a vieții sălbatice monitorizează și gestionează diversele habitate ale proprietății, care conțin o mulțime de animale sălbatice, inclusiv lilieci, bufnițe, veverițe, fluturi și specii speciale de plante. Proprietatea se află chiar lângă autostrada A907, la 40 de minute cu mașina de Glasgow și la 50 de minute cu mașina de Edinburgh.

Dundee

Foto: Unsplash

Dundee are numeroase atracții și, într-o anumită privință, este un oraș scoțian subestimat, mai puțin vizitat, dar există un lucru care îl face cu adevărat unic: arta stradală. Pe lângă toate acestea, Dundee este și un loc popular pentru divertisment, iar centrul orașului vechi este locul unde se desfășoară scena gastronomică a orașului. Prin urmare, din aceste motive merită cu siguranță vizitat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET