Amit ingyen is láthatunk Londonban!

Kevés pénzből is rendkívül sok mindent megtekinthetünk a brit fővárosban.

Fotó: Pixabay
A fapados repülőutak korában egy londoni utazás ma már a megfizethető kategóriába tartozik, viszont a város a legdrágábbak közé tartozik. Az utazók szerencséjére azonban sok ingyenesen látogatható hely is van Londonban: világhírű múzeumok és galériák, csodálatos parkok és kilátók, ahova nem kell belépőt fizetni.

Múzeumok

Fotó: Pixabay

London tele van fantasztikus múzeumokkal, amelyek ingyenesen mutatják be a város és Nagy-Britannia gazdag kultúráját és történelmét. A legrégibb és alighanem a legismertebb is közülük az 1753-ban alapított British Museum, a világ első nyilvánosan látogatható múzeuma, évi több mint hatmillió látogatóval.

Fotó: Shutterstock

Queens House

Az Imperial War Museum az Egyesült Királyság háborús történelmét mutatja be, míg a Természettudományi Múzeum és a Grant Museum of Zoology a mai és a már kihalt élővilág tárháza. A Queens House-ban az angol királyok és királynők arcképeit állították ki, míg Victoria and Albert Museum a divat, az ékszerek és a bútorok világába vezet be.

Művészeti galériák

Fotó: Shutterstock

Tate Modern

London a képzőművészetek rajongói számára is rengeteg ingyenes lehetőséget kínál. A Tate-galériát közül Tate Britain a brit művészet történetét foglalja össze, míg a Tate Modern kortárs festők és fényképészek remekműveit mutatja be.

Fotó: Unsplash

Nemzeti Galéria

A Nemzeti Galériában (National Gallery) állandó kiállítása több mint 2000 képet vonultat fel, a középkortól a XX. századig, de sokszínű gyűjteménnyel vár a Királyi Művészeti Akadémia is. A legújabb irányzatokat és a pályakezdő művészek gyűjtőhelye a Whitechapel galéria.

Parkok és kertek

Fotó: Shutterstock

Hyde Park

Ha a szabadban szeretnénk megpihenni egy kis időre, több híres és ingyenesen látogatható londoni parkban vagy kertben is megtehetjük. A Hyde Parkban és a Regents Parkban akár piknikezhetünk is, Greenwhich Park pedig megcsodálatos kilátást nyújt a Temzére. Az öreg fákkal teli Richmond Park különlegességei a szabadon kószáló szarvasok, de ellátogathatunk a XI. századi St. Dunstan templom romkertjébe is.

KILÁTÓK

Fotó: Shutterstock

Panoráma a Horizon 22 kilátójából

Mint London második legmagasabb épülete, a Horizon 22 kilátó biztosítja a város lenyűgöző látképét.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ha ez nem sikerült, meg lehet kísérelni a helyszíni foglalást is, kevéssel az egész órák előtt érkezve. Az 58. emeleten, 254 méter magasan található kilátó 300 fokos panorámát nyit a városra, minden nevezetességét, köztük a The Shand nevű, 310 méterrel rekordmagas felhőkarcolót is megmutatva. A Sky Garden által nyújtott élmény is ugyanolyan pazar, viszont jóval nagyobb a tömeg, gyakran kell sorba állni a belépéshez. Ha ezt el akarjuk kerülni, válasszuk a fizetős reggelit 8.30-tól, így elsők között emelkedhetünk a magasba.


AMI MÉG ÉRDEKELHET