Londonban, gyerekkel? Íme 7 kitűnő családi program!

Gyerekekkel várost nézni sosem volt könnyű műfaj, de Londonban rengeteg olyan programlehetőség van, amely minden korosztálynak nagy élmény lesz.

Fotó: iStock

Londoni listánkon szerepel kicsiknek és kamaszoknak szóló elfoglaltság, valamint népszerű és kevésbé ismert programok is. Utazás előtt érdemes megnézni, hova kell előre online jegyet venni!

​Városnézés emletes buszon

Fotó: Facebook

Ha Anglia, akkor délutáni teázás –nem árt tudnunk, hogy vannak kifejezetten olyan helyek, ahol a gyerekekre is felkészülnek, sőt, alig várják, hogy átadhassák a teázás kultúráját a legkisebbeknek is. A Brigit's Bakery délutáni teázós városnéző busztúrája 90 percig tart, 5 éves kortól ajánlják, az úttal pedig egyszerre több londoni klasszikust is kipipálhatsz: délutáni teázás, igazi angol double deckeren való városnézéssel. Kell ennél több? Az útvonalat itt tudod megnézni, és jegyet is a weboldalon kell foglalni. Vannak tematikus teázások is, például Peppa malacos vagy Paddington macis.

​Csokigyár és vattacukor

Fotó: One Aldwich

Nem állunk meg azonban a teánál, ha kulináris élményekről van szó, ugyanis a One AldwichCharlie és a csokigyár tematikájú programmal vár: a menüben van forró csoki, vattacukor, gőzölgő varázsital, de a szokásos teasütemények, szendvicsek is, na és persze az elmaradhatatlan angol tea.

London Zoo

Fotó: Facebook

Valószínűleg senkinek sem az állatkert jut rögtön eszébe egy londoni hosszú hétvége hallatán, pedig a Regent's Parkban található a világ egyik legrégibb tudományos állatparkja, amely 1828-ban nyitotta meg kapuit. Egymást érik a szezonális és ünnepi programok, míg hétköznapokon nem kell nagy tömeggel számolni. Az állatkert nagyon figyel arra, hogy az információk a gyerekeknek is szórakoztatóak és befogadhatók legyenek. A legújabb látványosság a Pillangóparadicsom, de van pingvinetetés és „barátságos pók program" is. Jegyet itt tudsz online előre váltani.

Fel az O2-re!

Fotó: Facebook

London legnagyobb és leghíresebb épített koncerthelyszíne az O2 Aréna. Itt lépnek fel a legnagyobb sztárok, a tetejéről pedig a lábaid előtt hever egész London. Mindennap szerveznek naplemente-mászásokat, de napközben is fel lehet menni a kiépített ösvényen. Sokféle tematikus tetőtúra közül szemezgethetünk, csak győzzünk választani: Education Climb, Twilight Climb, Sunset Climb, Daylight Climb, Celebration Climb. A honlapon meg tudod nézni, egy-egy túra mit tartalmaz, mennyi idő és mennyibe kerül – ezt a programot iskolás kortól ajánlják.

Park a magasban

Fotó: Facebook

Ha nem akarunk egy aréna tetején mászkálni, de mégis szeretnénk megmutatni a gyerekeknek London csodás panorámáját, akkor remek alternatíva lehet a Sky Garden. A brit főváros legmagasabb nyilvános kertjéből a teljes üvegfalon rálátunk a Temzére és a belvárosra. Az épület 14. emeletén étterem és kávézó is működik – asztalt foglalni mindenképp érdemes.

Rekorder csőcsúszda

Fotó: Olympic Park

Az Arcelor Mittal Orbit éppen a 10. születésnapját ünnepli. Ez a furcsán szép, 115 méter magas építmény a Queen Elizabeth Olympic Parkban található, és a világ leghosszabb csőcsúszdáját építették az ereditelg a 2012-es olimpiára készült művészeti alkotásba. A szórakoztató központ weboldalán meg tudod nézni, milyen sokféle programot tartogat ez a különleges hely: egyszerre kilátó, csúszda, szobor. Ha pedig ott jársz, nézd meg a környéket és a szoborral szemben álló olimpiai stadiont is!

Hajókázás

Fotó: Facebook

Nem szabad kihagyni a hajókázós városnézést sem! Az Uber Boat kirándulásait 3 éves kortól ajánlják. A látványos hajó 24 mólónál áll meg a Temze mentén, Barking Riverside móló és Putney között. Járatok a hét minden napján reggeltől estig indulnak, és természetesen bárhol ki lehet szállni és sétálva folytatni a városnézést. A vízről egészen más látvány tárul a gyerekek elé, ráadásul nem kell sokat gyalogolva megnézniük a város nevezetességeit, mindez sokkal kényelmesebb a Temzéről. A honlapon nemcsak az útvonalakat tüntették fel, hanem azt is, hol csatlakozik a megállóhoz metró vagy más tömegközlekedési eszköz, ha átszállással szeretnénk továbbutazni. A jegyvásárláshoz az appot itt tudod letölteni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET