Unde va ajunge cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume și cât va dura?

Cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume va fi un tur al Europei pe o distanță de 12.000 de kilometri.

Să călătorești cu autobuzul timp de două luni s-ar putea să nu sune foarte atractiv la prima vedere, dar exact asta este ceea ce o companie indiană le oferă clienților săi. Însă nu orice călătorie și nu cu orice autobuz.

Foto: Adventures Overland

Adventures Overland lansează o excursie de lux cu autocarul între Istanbul și Londra, cu plecare din Turcia pe 7 august și sosire în Marea Britanie pe 1 octombrie. Călătoria de 56 de zile și 12.000 de kilometri va fi cel mai lung tur cu autocarul din lume. Acesta, desigur, nu va urma cea mai scurtă rută între cele două orașe, ci va traversa continentul, vizitând 22 de țări. Potrivit Cărții Recordurilor Guinness, cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume este în prezent de 6.200 de kilometri și leagă capitala peruană Lima cu Rio de Janeiro din Brazilia.

Foto: Adventures Overland

Potrivit Euronews, Adventures Overland oferă unui număr de 30 de pasageri un tur de lux cu autocarul pentru 22.400 de euro pe persoană, incluzând cazarea la hotel, micul dejun zilnic și 30 de mese suplimentare. Compartimentul pentru pasageri al vehiculului este dotat cu scaune reglabile cu spațiu amplu pentru picioare, conexiuni AUX și USB și tăvi rabatabile. Călătorind prin Balcani, Europa de Est și de Vest și Scandinavia, autocarul traversează cu feribotul Golful Finic și va ajunge și în Nordkapp, cel mai nordic punct al Europei continentale.

AMI MÉG ÉRDEKELHET