Hogyan készül a Lufthansa a repülés jövőjére? Íme az új First, Business és Economy Class!

Allegris néven mutatta be a Lufthansa az új, hosszú távú utakra tervezett kényelmi felszereléseit.

Fotó: Lufthansa

Jövő tavasztól a Lufthansa teljesen átalakítja a hosszú távú utakra használt repülőgépek belső terét. Még az Economy Class-on utazók is nagyobb kényelemre számíthatnak, nem beszélve a felsőbb komfortkategóriákról.

Fotó: Lufthansa

A Lufthansa német légitársaság történetében először a First Class-on utazók saját minilakosztályt kapnak majd, teljesen zárható és szinte a plafonig érő oldalfallal. Az intim utazást lehetővé tévő fülkékben található, 100 cm széles szék nagy méretű ággyá alakítható át. A hagyományos tárolórekeszek mellett a fülkékhez gardróbszekrény is tartozik. A nagy méretű asztalnál két személy étkezhet kényelmesen, őket gourmet-menü várja, míg a szórakozásról a kabin teljes szélességét lefedő kijelzők gondoskodik, Bluetooth-csatlakozással a kábel nélküli, zajszűrős fülhallgatókhoz.

Fotó: Lufthansa

A Business Class utasai szintén nagyobb komfortra számíthatnak a jövőben, köszönhetően a magasabb, 114 cm-es oldalfalaknak és a teljesen záródó tolóajtóknak. A nagyobb személyes tér elégséges tárolóhelyet és 68 cm átmérőjű képernyőt is magába foglal, szintén kábel nélküli fülhallgatókkal. Az Allegris koncepció alapján kialakított székek 195 cm hosszú ággyá alakíthatók.

Fotó: Lufthansa

Az Allegris bevezetése az Economy Class esetében is jelentős változásokat hoz.

A 2021-ben elindított, nagy sikernek örvendő „Row's Sleeper” szolgáltatás mintájára immár minden hosszú távú repülőúton elérhető lesz a „Sleeper's Row 2.0” leehetőség – vagyis a kihajtható lábtámasz és az extra matrac. A lehajtott pihenőfelület immár 40 százalékkal nagyobb. A Premium Economy Class esetében az új székek egy kagylóburokban kapnak helyet, így a háttámlájuk anélkül állíthatók, hogy zavarnánk a mögöttünk ülőket. Az ülések előtt 40 cm átmérőjű képernyők lesznek.

Videón az Allegris koncepció

www.youtube.com

Allegris | Lufthansa
AMI MÉG ÉRDEKELHET